Snowboarding: Tino Stojak počeo pripreme za novu sezonu

Snowboarding: Tino Stojak počeo pripreme za novu sezonu

foto: https://www.facebook.com/tino.stojak

Tino Stojak sezonu je započeo sjajnim rezultatom na Novom Zelandu, gdje je u seniorskoj konkurenciji osvojio drugo mjesto na lokalnom slopestyle natjecanju. Trenutno je u Japanu, gdje trenira trikove.

Najbolji hrvatski snowboarder Tino Stojak (17) s kolegicom iz reprezentacije Leom Jugovac upravo se priprema za nadolazeću sezonu i to u japanskom Tokiju gdje trenira na umjetnoj podlozi i doskače nove trikove u popularni Air Bag. Air Bag je fantastičan način treninga budući da snowboarderu nudi mogućnost da “na suhom” trenira zahtjevne varijante trikova u balon napunjen zrakom, prije nego li se odluči usavršiti ih na snijegu.

Tino je sezonu započeo sjajnim rezultatom na Novom Zelandu, gdje je u seniorskoj konkurenciji osvojio drugo mjesto na lokalnom slopestyle natjecanju. Odlične vijesti za mladog i talentiranog snowboardera koji već barata vrlo ozbiljnim double cork rotacijama i koji će se i ove sezone okušati u natjecanjima FIS Svjetskog kupa, i to u disciplinama Big Air i Slopestyle. Paralelno će u nadolazećoj sezoni voziti i natjecanja FIS Europa kupa od Svjetskog kupa. Tino i njegov trener Darko Bilen žele skupljanje iskustva u borbi sa znatno starijim i iskusnijim snowboarderima. Europa kupom bi Stojak trebao dominirati, a u tome će mu zasigurno pomoći i vrlo jak trening koji upravo odrađuje u Tokiju, kao i nadolazeći treninzi koji ga očekuju na austrijskim ledenjacima Hintertux i Kapru

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.