Tjedan hrvatskih trenera: Štimac dobiva posao u Iranu?

Tjedan hrvatskih trenera: Štimac dobiva posao u Iranu?

Igor Štimac mogao bi uskoro preuzeti iranskog prvoligaša Esteghlalu.

Igor Štimac/Foto: Mario Ćužić - ZNA

Igor Štimac ovih dana u Iranu sređuje ‘posao karijere’. 47-godišnji stručnjak sljedeće sezone gotovo sigurno neće voditi Zadrane u drugoligaškom društvu, a navodno bi trebao prihvatiti posao u ‘obećanoj zemlji’ hrvatskih trenera.

Metkovćanin nije uspio zadržati zadarskog prvoligaša u elitnom razredu hrvatskog nogometa, no to ga očito nije spriječilo da se otisne u inozemnu avanturu.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, Štimac je otputovao u Teheran gdje bi, ako sve prođe u redu, trebao preuzeti ambicioznog iranski Esteghlal. Radi se, inače, o jednom od najvećih iranskih prvoligaša, no i klubu koji u posljednje vrijeme poprilično zaostaje za svojim konkurentima.

“Znam da Esteghlal ima više od 20 milijuna navijača i zaslužuju snažnu momčad koja će se boriti za naslov prvaka Irana. Ova ekipa mora biti kandidat za naslov sljedeće sezone, puno toga o klubu znam jer su me suradnici već informirali”, izjavio je Štimac.

Štimac je trenersku karijeru započeo 2005. u Hajduku, sljedeće godine preuzeo je vinkovačku Cibaliju, a najveći period proveo je u NK Zagrebu od 2009. do sredine 2010. godine. Jednu sezonu vodio je hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a početkom ove sezone preuzeo je kormilo od Miroslava Ćire Blaževića u NK Zadru.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.