Video: Pored Kukoča i Dražena, broj jedan je netko iz Francuske?

Video: Pored Kukoča i Dražena, broj jedan je netko iz Francuske?

Tony Parker postao je najbolji strijelac u povijesti europskih košarkaških prvenstava...

Tony Parker i Tim Duncan/Getty Images

Francuski košarkaš Tony Parker postao je najbolji strijelac u povijesti Eurobasketa, preskočivši na toj poziciji dosadašnjeg ‘laureata’ Nikosa Galisa.

Parker je u pobjedi tricolora nad Poljskom ubacio 16 poena i stigao do ukupne brojke od 1046, dok treću poziciju zasada drži Nijemac Dirk Nowitzki (1013).

Za takvo je ostvarenje košarkašu San Antonio Spursa trebalo 62 utakmice, a trofej pobjednika kontinentalne smotre osvojio je 2013. godine. U francuskom je dresu od debija početkom novog milenija odigrao 150 utakmica, a u vitrinama drži i četiri prstena NBA prvaka. S pravom ga se stoga smatra jednim od najboljih aktivnih košarkaša na svijetu.

“Kad sam počinjao karijeru nisam mogao ni sanjati da će ovako završiti. O tome jednostavno ne razmišljate. Čast mi je biti među ovakvim igračima – imenima poput Kukoča i Dražena Petrovića koji su se jako isticali u europskoj košarci. Bizarno je pomisliti da je broj jedan netko iz Francuske”, kazao je Parker te dodao: “Idol mi je bio Michael Jordan, uvijek je težio tome da bude bolji.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.