Tko će spasiti Hrvatski atletski savez?

Tko će spasiti Hrvatski atletski savez?

Kakva je budućnost Hrvatskog atletskog saveza?

Foto: commons.wikimedia.org

Novo vodstvo Hrvatskog atletskog saveza pokušava izbjeći stečaj. U izradi je plan sanacije 898 tisuća kuna duga, a u ovoj godini neće biti novih dugovanja. Dopredsjednik Ivan Domislavić je izjavio: “U javnosti se previše govori o stečaju HAS-a i zbog toga nam je također otežano poslovanje. To je posljednja opcija, ali nije nemoguća. Ima i boljih opcija, a upoznali smo javnost sa svim naporima novog vodstva za sprečavanje stečaja.”

Nastavio je: “U ovoj godini Hrvatski atletski savez plaća sve financijske obveze i ima potporu HOO-a za sve programe. Moram napomenuti da u ovako teškoj situaciji imamo jako kvalitetnu suradnju s Hrvatskim olimpijskim odborom. Uveli smo nova pravila ponašanja i više nitko ne može koristiti Hrvatski atletski savez kao bankomat.”

U pripremi je sanacijski plan kojim će se pokriti sva poznata i nepoznata naslijeđena dugovanja, a neke se mjere već i provode s ciljem sprječavanja stečaja. Naravno, taj plan traži dugoročnu potporu. Riječ je o organizacijskom restrukturiranju, zapošljavanju stručnih djelatnika uz smanjenje svih troškova, sudskoj naplati štete od odgovornih osoba, razvoju marketinga i kreditnom zaduživanju. HOO je dao jamstvo da će podmirit sve troškove odlaska atletičara i atletičarki na natjecanja širom svijeta tijekom ovog ljeta. Glavni tajnik HAS-a Milan Orešković prikuplja popis inventara, uključujući i onaj za koji se ne zna gdje se nalazi.

Predsjednik Ivan Veštić je izjavio: “Ove godine će zagrebački Grand-prix miting organizirati Dinamo Zrinjevac. Nemamo izbora, uz ovako velike financijske probleme jednostavno se ne možemo baviti i takvim projektom. Već iduće godine opet ćemo biti organizatori. Ovog ljeta najbolje rezultate očekujemo na Europskom juniorskom prvenstvu, gdje Martin Marković i Matija Gregurić imaju velike izglede za medalje. Na Europskom prvenstvu do 23 godine također imamo velika očekivanja od Filipa Mihaljevića i Ivana Horvata, a velike ambicije na seniorskom svjetskom prvenstvu definitivno imaju Sandra Perković, Blanka Vlašić, Ana Šimić, Stipe Žunić i Lisa Nemec.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.