Tko će zamijeniti Badelja? “Najlogičnija opcija je Luka”

Tko će zamijeniti Badelja? “Najlogičnija opcija je Luka”

Hrvatska osim igrača Fiorentine nema klasičnog zadnjeg veznog koji bi pouzdano mogao odraditi zadatak protiv Grčke.

Milan Badelj/Foto: Gettyimages

Izostanak Milana Badelja s obje kvalifikacijske utakmice protiv Grčke veliki je hendikep za izbornika Zlatka Dalića. Osim igrača Fiorentine, izbornik nema adekvatnog zadnjeg veznog uz Filipa Bradarića kojemu bi utakmica protiv Grčke bila debi u kockastom dresu.

Hrvatski treneri Krunoslav Jurčić te Ilija Lončarević smatraju kako vremena za eksperimente nema i na toj poziciji zazivaju Luku Modrića.

“U ovom trenutku ne vidim takvog igrača koji bi adekvatno mogao zamijeniti Badelja! Jedino da se žrtvuje Luka Modrić. Ali to treba odlučiti izbornik, vidjeti je li Luka potrebniji u zadnjoj trećini ili da se žrtvuje kao zadnji vezni. Osobno ne bih išao s Rakitićem, jer on više može dati prema naprijed. Meni na ulogu onoga što igra Badelj najviše “miriše” Pašalić. Iako su njega u zadnje vrijeme forsirali prema naprijed jer je jak u završnici iz drugog plana. Može i Bradarićali je upitno da praktički debitira u tako bitnoj utakmici. Definitivno, tu se javlja problem. Možda je najlogičnija opcija da Luka ode na tu poziciju, on je možda najbolji na svijetu na toj poziciji”, kazao je Jurčić, dok Lončarević u većem dijelu dijeli mišljenje s mlađim kolegom.

“Nema ni jednog igrača koji bi mogao zamijeniti Badelja! Bradarić možda može najviše, ali čak i kad je u pitanju Rijeka, mislim da je Mišić jači na toj poziciji. Pašalić i Brozović su vezni igrači za prema naprijed. Pašalićeva najveća vrlina je ulazak u šansu i realizacija, ma niti jedan od tih igrača koji su ostali nema strpljenja biti korektor. Na tu poziciju će morati vrlo vjerojatno trebati staviti dvojicu. Ja bih stavio Bradarića i jednog od dvojca Modrić – Rakitić. Bradarić je naučio igrati u paru, a recimo, Luki je ta igra dobar dan”, kazao je Lončarević.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.