Tolj: “Osijeku ne želim biti opterećenje i kočnica”

Tolj: “Osijeku ne želim biti opterećenje i kočnica”

Slobodan Tolj objasnio je razloge zbog kojih je otišao s čelnog mjesta u NK Osijeku...

Stadion Gradski vrt/Foto: commons.wikimedia.org

Simpatizere NK Osijeka potpuno je šokirala vijest o nenadanoj ostavci predsjednika Slobodana Tolja. Čelni čovjek kluba s Drave, kako smo već pisali, povukao je u srijedu potez koji zasigurno neće dobro ‘sjesti’ navijačima kluba s Gradskog vrta, a u službenom je priopćenju i detaljno obrazložio svoju odluku.

“Sinoć sam kasno primio prvu informaciju koja mi je kasnije ponovljena od mojih stranačkih kolega iz HDZ-a – radi se o tome da će gradonačelnik Ivan Vrkić tražiti moju smjenu u Upravi Vodovoda”, započeo je Tolj. “Upravo je to povod mojoj odluci i razlog zbog čega se povlačim s funkcije u NK Osijeku.”

Daljnje priopćenje prenosimo u cijelosti:

Naime, ukoliko institucionalno nemam „težinu“ u kolektivu i najvećoj gradskoj tvrtki koja je u svojoj djelatnosti među najboljima u Hrvatskoj, onda je deplasirano nastaviti obnašati funkciju koju imam i u Klubu. Naime, ne želim mu biti ni u kojem smislu opterećenje i kočnica. Poštujem gradonačelnikovu odluku, on naravno ima pravo birati suradnike i vjerujem da u svojim razmišljanjima i planovima ima osobu koja će se prihvatiti posla na dobrobit Nogometnog kluba Osijek i rješavati probleme koji su se godinama gomilali.

Upoznao sam kolege u Nadzornom odboru našeg prvoligaša sa svojom odlukom i zamolio ih da nastave raditi i postupati u interesu Kluba koji bi trebao biti iznad svih nas. Svima im se ovom prigodom zahvaljujem, kao i igračima, trenerima, cjelokupnoj radnoj zajednici, našim vjernim navijačima, posebice Kohorti, kao i medijima na korektnoj suradnji i praćenju svega što smo zajednički radili i stvarali. Nadam se da će svi sa istim žarom nastaviti djelovati u korist NK Osijeka kako bi on sačuvao prvoligaški status, uz sanaciju svima dobro poznatih problema s kojima je duže vrijeme suočen.

S poštovanjem,

Slobodan Tolj

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.