Tomasov: “Moniz je veliki radnik”

Tomasov: “Moniz je veliki radnik”

Marin Tomasov iznimno cijeni kandidata za trenera Hajduka Ricarda Moniza...

Hajduk je održao nekoliko sastanaka s Ricardom Monizom, nizozemskim strategom koji bi na kraju sezone mogao naslijediti Stanka Poklepovića. U Münchenu 1860 bio je trener bivšem igraču Hajduka Marinu Tomasovu. Današnji prvotimac Rijeke ga iznimno cijeni: “On me volio više nego bilo koji trener. Monin je izniman radnik koji voli tehnički nogomet. Prihvatio je želju vodstva kluba za sustavom 4-3-3. Imao je sjajne tehničke ideje, uvijek nam je govorio da idemo u situacije jedan na jedan pa kako bude. Uvijek me podržao kad ne bih uspio.”

Nastavio je: “Pripreme su bile jake, uvijek smo bili moćni nakon toga. Mi smo nakon sat vremena igre dominirali protiv Borussije (M) i Stuttgarta, ali onda smo padali zbog umora od napornih treninga. Većinu vremena smo radili s loptom, nije bilo samog trčanja. A svaku vježbu je i on radio s nama. Stalno nas je pojedinačno poticao na treninzima, a nakon treninga smo uvijek mogli razgovarati s njim. Moniza su hvalili u svim klubovima gdje je radio.”

No, u Münchenu 1860 je smijenjen već krajem rujna nakon samo četiri boda u prvih sedam kola: “Dovedeno je dvadesetak novih igrača, a Moniza su onda smijenili bez da je imao pravu priliku. Izgledalo je kao da je vodstvo kluba jedva čekalo kiks. Sportski direktor je doveo svoje igrače, ali to Moniza nije zanimalo i igrali su najbolji. No, bez obzira na minutažu svi su se osjećali dijelom momčadi. Sreća mu je također okrenula leđa. U Kaiserslauternu smo vodili 2:0 i imali igrača više. a onda smo izgubili 3:2. Bio sam tužan kad je otišao. On je jako pošten čovjek koji želi napraviti dobar posao, a nije mu najbitniji kratkoročan rezultat. Uoči preuzimanja Münchena 1860 rekao je da za ostvarivanje dobrih rezultata treba bar godinu dana rada. Voli tehnički i brzi nogomet uz loptu po travi, a posebno je stručan u radu s mladima.”

Misli da financije neće biti prepreka dolasku Moniza u Hajduk: “Ne znam o kojim je iznosima riječ, ali mislim da ga Hajduk može platiti ako je baš jako zainteresiran. On nema svojih stožer tako da cijena vjerojatno nije prevelika.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.