Tomić i Slivar potvrđeni atletičari za odlazak na Paraolimpijske igre u Rio

Tomić i Slivar potvrđeni atletičari za odlazak na Paraolimpijske igre u Rio

Temeljem ostvarenih A normi Međunarodni paraolimpijski odbor dodjelio je Hrvatskom paraolimpijskom odboru za 15. Paraolimpijske igre u Rio de Janeiru još dva mjesta za hrvatske atletičare s invaliditetom.

Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora putnici za Rio su postali i Mladen Tomić te Josip Slivar. Vinkovčanin Mladen Tomić, kategorija F44, najbolji rezultat u ovom kvalifikacijskom ciklusu ostvario je na Otvorenom atletskom prvenstvu Češke 31. ožujka u Olomoucu s daljinom kugle od 12,82 metra. U ovoj sezoni Tomić ima stabilne rezultate svih pet ovogodišnjih nastupa su rezultatski gledano unutar top deset, a njegov najbolji rezultat zaostaje 43 cm za petim mjestom na svjetskoj rang listi u njegovoj kategoriji.

Mladenu Tomiću biti će to treće paraolimpijske igre. U Pekingu 2008. zauzeo je sedmo mjesto, a u Londonu 2012.bio je peti u kugli.

Bjelovarčanin Josip Slivar, kategorija F44, u bacanju diska potvrdio je svoj odlazak u Rio 6. srpnja na Atletskom mitingu u Amsterdamu bacivši disk na 50,07 metara te se s ovim rezultatom nalazi na šestom mjestu IPC rang liste ponajboljih diskaša. Slivar je u Pekingu na paraolimpijskim igrama u kugli zauzeo peto mjesto, a četiri godine kasnije u Londonu u disku ponovno je zauzeo peto mjesto.

Put Rija na svoje 15. Paraolimpijske igre, tako će 31. Kolovoza krenuti 17 hrvatskih sportaša s invaliditetom i to devet atletičara, četiri stolnotenisačice, dva plivača te po jedan strijelac i jedna judašica.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.