Tomislav Kasalo imenovan FIFA nogometnim sucem

Tomislav Kasalo imenovan FIFA nogometnim sucem

Odvjetniku Kasalu je pripala velika čast kao jedinom iz jugoistočne Europe.

Splitski odvjetnik Tomislav Kasalo kao jedini s područja Jugoistočne Europe postao je FIFA nogometni sudac.

To je velika privilegija jer se među sucima nalaze i mnoge poznate osobe stručne iz domene sportskog prava, npr. voditelji pravne službe uglednih nogometnih klubova i institucija poput Barcelone, ECA-e, Fifproa. Ponosi se da je jedini od svih hrvatskih odvjetnika koji se može pohvaliti da je zabio gol višestrukom talijanskom prvaku Juventusu i tom prilikom se upoznao i rukovao sa nogometnom legendom Zinedine Zidaneom.

Riječ je o nekadašnjem junioru splitskog Hajduka koji se može pohvaliti da je osvojio nekoliko međunarodnih omladinskih turnira, te da se svakodnevno telefonski čuje sa predsjednicima i sportskim direktorima drugih klubova. Danas je uspješni odvjetnik, specijaliziran za sportsko pravo, ispred svog ureda koji se nalazi u Splitu.

Mnogi ga zovu za angažman kada nogometaševe moći pregovaranja prelaze njihove okvire i kada se problem bez njegovog posredovanja ne može riješiti. Pravno je zastupao mnogobrojne sportaše i sportske djelatnike ne samo s područja Splitsko-Dalmatinske županije nego i puno šire, ne samo iz Hrvatske nego i drugih europskih zemalja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.