Tomislav Marković u finalu partera u Portugalu

Tomislav Marković u finalu partera u Portugalu

Tomislav Marković izborio je finale na Svjetskom kupu u Portugalu, dok su kratkih rukava ostali Robert Seligman, Andrej Korosteljev i Matija Baron...

Tomislav Marković/Foto: Gettyimages

Hrvatski gimnastičar Tomislav Marković nastupit će u finalu partera na Svjetskom kupu koji se ovoga tjedna održava u portugalskoj Anadiji.

Zanimljiva je činjenica kako je Marković ove sezone zaista fenomenalan – na svakom je natjecanju na kojem je nastupio izborio finale, a kao najbolje rezultate pamti četvrta mjesta na Svjetskom kupu u Dohi i Ljubljani te sedmo mjesto s Europskog prvenstva.

“Svoju sam standardnu vježbu odradio bez veće pogreške, ali ima tu još rezerve – pokušat ću to i pokazati u finalu. Jako sam zadovoljan što sam nastavio niz i ušao u svako finale gdje sam nastupio”, kazao je Marković.

Robert Seligman dva je puta pao s konja i ostao bez završnice na 24. poziciji, Andrej Korosteljev okončao je kvalifikacije na desetom mjestu (14.500 bodova) te će biti druga zamjena finala, dok je Matija Baron također druga zamjena na konju s hvataljkama (14.150 bodova).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.