Tonči Stipanović i dalje prvi na svjetskoj ljestvici u Laseru

Tonči Stipanović i dalje prvi na svjetskoj ljestvici u Laseru

Šimi Fanteli i Igoru Mareniću pobjeda u Palmi donijela je treće mjesto među dvojcima

Tonči Stipanović/Getty Images

Tonči Stipanović zadržao je broj jedan na svjetskoj ljestvici Lasera, Šime Fantela i Igor Marenić napredovali su na treće mjesto u dvojcu. Hrvatski jedriličari su među deset na svijetu u još tri discipline.

Nakon regate Svjetskog kupa u Palma de Mallorci Svjetski jedriličarski savez objavio je nove ljestvice olimpijskih disciplina. U pet od deset klasa hrvatski su jedriličari među deset najboljih na svijetu, a u još jednoj smo nadomak! No, naravno ljestvice su samo potvrda onoga što znamo, i rezultata zahvaljujući kojima je naša reprezentacija među vodećima na svijetu.

Tonči Stipanović zadržao je broj jedan u samcu Laseru. Na 15. mjestu je Daniel Mihelić, 29. je Filip Jurišić, 102. Toma Višić, 106. Bogoslav Bugarin..

Šimi Fanteli i Igoru Mareniću pobjeda u Palmi donijela je treće mjesto među dvojcima. Prvi su i dalje Australci Belcher i Ryan.

U ženskom samcu Radialu Tina Mihelić je sedma. Prva je pobjednica Palme Nizozemka Marit Bouwmeester. Pavle Kostov i Petar Cupać su osmi u 49er-u. Na prvom mjestu su Francuzi D’Ortoli i Delpech. U ženskom dvojcu Enia Ninčević i Romana Župan zauzimaju deveto mjesto. Vode Francuskinje Lecointre i Geron.

Ivan Kljaković Gašpić vraća se na pozicije koje mu pripadaju u teškom samcu Finnu. Stigao je već do 12. mjesta i ne sumnjamo da će se nakon slijedeće regate vratiti u najboljih deset. Prvi je Australac Oliver Tweddel. 17. je Milan Vujasinović, 54. Josip Olujić, 58. Tudor Bilić, 67. Dan Lovrović.

Među daskašima Luka Mratović je na 58. mjestu, Mihovil Fantela na 88. Vodi Ho Tsun Leung.

Slijedeće ljestvice bit će objavljene nakon zadnje ovosezonske regate Svjetskog kupa, u Francuskoj krajem travnja.

(preuzeto s http://crosailingteam.hjs.hr/2014/04/stipanovic-i-dalje-broj-jedan-na-svijetu)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.