Tonči Stipanović jedri prema medalji

Tonči Stipanović jedri prema medalji

Tonči Stipanović pred posljednji dan jedrenja nalazi se na odličnom četvrtom mjestu.

Tonči Stipanović/Getty Images

Na Svjetskom prvenstvu klase Laser u kanadskom Kingstonu Tonči Stipanović nalazi se na odličnom četvrtom mjestu uoči posljednjeg dana jedrenja.

Stipanović je u tri zadnja plova uspio doći s 10. do četvrtog mjesta čime je došao na samo bod zaostatka iza trećeplasiranog Nijemca Philippa Buhla, šest u odnosu na Australca Toma Burtona, dok vodeći Britanac Nick Thompson ima veliku prednost.

Stipanović je u utorak uspio ostvariti prvo mjesto u prvom plovu, zatim je bio nešto slabiji na 36. poziciji, dok je u posljednjem plovu dana ponovno bi odličan treći.

Pošto je format natjecanja na Svjetskom prvenstvu nešto izmijenjen u odnosu na Olimpijske igre, Stipanović još uvijek teoretski može doći do vodeće pozicije, ali i osjetno pasti u poretku.

Daniel Mihelić nalazi se na solidnom 21. mjestu, dok je Filip Jurišić na 67. poziciji.

Na Europskom prvenstvu 49-era u Portugalu startale su muške i ženske posade. Hrvatski predstavnici Pavle Kostov i Petar Cupać nakon četiri plova zauzimaju 18. mjesto, a najbolji rezultat ostvarili su u drugom plovu gdje su bili treći. Enia Ninčević i Marina Dujmović zauzimaju 31. mjesto u ukupnom poretku.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.