Tonči Stipanović i Tina Mihelić: Presretni smo zbog medalja osvojenih kod kuće!

Tonči Stipanović i Tina Mihelić: Presretni smo zbog medalja osvojenih kod kuće!

- Presretan sam, sa svakim naslovom, četvrti zaredom, i to doma, objasnio je Stipanović, dok je Tina Mihelić dodala: - Na kraju ipak medalja.

Tonči Stipanović i Tina Mihelić

Europsko prvenstvo u Laseru i Laser Radialu u Splitu okončano je velikom slavljem hrvatskih jedriličara. Tonči Stipanović postao je europski prvak u Laseru četvrti put, dok je Tina Mihelić u Radialu osvojila četvrtu medalju u šest godina! Izvrsno osmo mjesto zauzeo je Filip Jurišić. Mario Novak je četvrti u muškom Radialu.

Zadnjeg dana Europskog prvenstva za laseraše u Splitu nije se jedrilo. Kiša i bonaca. Zadnji mogući start je bio predviđen u 16 sati. Suci su čekali do 14.45 kada su oglasili da nema uvjeta za natjecanje i da je prvenstvo završeno. Slavlje je moglo početi. Upalile su se baklje, Tonči Stipanović završio je naravno odmah u moru, bacili su ga prijatelji, Tina Mihelić ogrnula se hrvatskom zastavom, pjesma je krenula.

Još jedan nevjerojatan uspjeh hrvatskih jedriličara. Tonči Stipanović je u pet godina četiri puta osvojio naslov europskog prvaka, 2012. nije bio na postolju, jer nije niti nastupio. Tina Mihelić vratila se na postolje nakon dvije godine. U šest godina ovo joj je četvrta europska medalja, sad ima dva zlata i dva srebra.

– Bilo je stvarno uzbudljivo jedriti doma, teški uvjeti jučer u tom jedinom plovu koji sam pobijedio, znao sam da se danas vjerojatno neće jedriti, tako je i bilo. Presretan sam, sa svakim naslovom, četvrti zaredom, i to doma, objasnio je Stipanović, dok je Tina Mihelić dodala:

– Na kraju ipak medalja, izvukla sam u zadnji čas. Sretna sam, drugo mjesto je odlično. Rekli smo taman prije europskog da bi bio red ove godine osvojit medalju i stvarno mogu biti presretna.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.