Toni Kukoč slavi 46. rođendan

Toni Kukoč slavi 46. rođendan

Osvajač tri NBA naslova nedavno se pojavio u kombinacijama za novog izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije

Toni Kukoč/Getty Images

Jedan od najvećih hrvatskih košarkaša i jedan od najvećih naših sportaša uopće, Toni Kukoč, danas 18. rujna slavi 46. rođendan.

Kukoč se umirovio 2006. godine nakon 13 sezona u NBA ligi. Pritom je osvojio tri naslova s Chicago Bullsima igrajući u najboljoj momčadi svih vremena s legendarnim i najvećim Michaelom Jordanom. Izuzev trofejne NBA karijere gdje je zaslužio i nagradu najboljeg šestog igrača, uspjehe je nizao i u domovini.

Tri puta je osvojio Euroligu s tadašnjom Jugoplastikom (kasnije POP 84) i sva tri puta bio je proglašen MVP-jem natjecanja. S hrvatskom reprezentacijom osvojio je srebrnu medalju 1992. na Olimpijskim igrama u Barceloni, svjetsku broncu u Kanadi 1994. i europsku broncu 1995. u Grčkoj. Valja nadodati brojne naslove u bivšoj državi te Italiji kao i mnoge individualne nagrade.

Zanimljivo je to da se nakon prekida košarkaše karijere intenzivno počeo baviti golfom, a obnašao je i funkciju izbornika hrvatske golf reprezentacije. Nedavno se, nakon lošeg rezultata na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, pojavio u medijima i poručio da je zainteresiran za mjesto izbornika košarkaške reprezentacije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.