Top lista najvećih transfera Hrvata u zimskim prijelaznim rokovima

Top lista najvećih transfera Hrvata u zimskim prijelaznim rokovima

Zanimljiva imena našla su se u navedenom popisu.

Mateo Kovačić/Getty Images

S obzirom da je ovaj zimski prijelazni rok prošao bez prevelike drame, barem kad su u pitanju hrvatski nogometaši, prisjetimo se na velike zimske rekordere iz prethodnih sezona.

Na 20. mjestu nalazi se Ivica Olić, koji je za 2 milijuna eura prešao iz CSKA Moskve u HSV. Slijedi ga Stipe Pletikosa, čije usluge je Spartak iz Shakhtara otkupio za samo 2,5 milijuna eura. Isti iznos Sevilla je platila Schalkeu za Ivana Rakitića, kao i Getafe za dinamovog Sammira.

Dva Hajdukovca su svom klubu donijela po 3 milijuna eura. Riječ je o Andriji Baliću, koji je potpisao za Udinese i Lovri Kaliniću, koji je došao u Gent. Slijedi Nikola Pokrivač s 3,5 milijuna eura, Ivan Strinić sa 4 milijuna te Matej Mitrović, koga je Bešiktaš platio 4,2 milijuna eura.

Marcelo Brozović ostao je izvan konkurencije za Top 10, no 5 milijuna eura za prelazak iz Dinamo Kijeva u Inter definitivno mala stvar. Isti iznos kijevski Dinamo platio je Domagoja Vidu, baš kao i Guoxin iz Kine Sammira.

5,05 milijuna eura koštao je prelazak Marka Livaje iz Intera u Atalantu, a Nikicu Jelavića su Rangersi za 6,6 milijuna eura pustili Evertonu. Iz Rome u Bayer Leverkusen Tin Jedvaj prošao je još prije tri godine za 7 milijuna eura, dok su 7,8 milijuna eura iz Hull Cityja platili za Nikicu Jelavića.

Na samom vrhu s 8 milijuna eura nalaze se transferi Dejana Lovrena iz Dinama u Liverpool i Ivana Perišića iz Wolfsburga u Borussiju Dortmund. Za 9 milijuna eura Andrej Kramarić je iz Rijeke otišao u Leicester, no sveukupni rekorder je Mateo Kovačić, za kojeg je Inter potpisao u transferu vrijednom 11 milijuna eura.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.