Toplak: “Rijeka pobjedom osvaja naslov”

Toplak: “Rijeka pobjedom osvaja naslov”

Foto: zapad.tv

Trener Intera Samir Toplak najavio je današnji derbi Rijeke i Dinama. Izjavio je: “Momčadi igraju potpuno različitim stilom. Dinamo igra sporije s više kombinacija, dok je Rijeka agresivnija i okomitija. To je svima jasno. Mislim da je Andrijašević najbolji pojedinac lige i ne mogu vjerovati da nije bio pozvan u reprezentaciju bar za utakmicu protiv Estonije. Raznovrstan je, zreo i efikasan. Gavranović je također jako opasan, a Gorgon je u usponu forme. Zadnji vezni mogu pokriti široki prostor i priključiti se napadu.”

Nastavio je o Dinamu: “Petev na raspolaganju ima mnogo kvalitetnih pojedinaca poput Soudanija i Ćorića, a napokon se oporavio Lešković. Livaković je opravdao povjerenje, dok je Hodžića i suvišno hvaliti. Istaknuo bih mladiće Moru, Kneževića i Sosu, a niti Šitum i Pavičić nisu starci. Od Pivarića i Antolića je uvijek velika korist.”

Zaključio je: “Ne želim prognozirati jer sva tri znaka su moguća. Važnost utakmice nije pritisak za Rijeku. Pa nema razloga, imaju četiri boda prednosti, bolji su u međusobnim omjerima i itngrat će pred nekoliko tisuća svojih bučnih navijača. Bod je za njih neuspjeh, a pobjeda bi vjerojao donosila naslov. Pa to nisu razlozi za pritiskom. No, Dinamo je pod pritiskom jer ima imperativ pobjede zbog 11 uzastopnih naslova i sezona bez trofeja bila bi neuspjeh, a to djeluje na sve.”

Usporedio je trenere: “Prednost je na strani Keka jer ima kontinuitet i uvjete u kojima može mirno raditi. Petev je i dalje novak iako Dinamo pod njim napreduje.”  

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.