Torcida bojkotira maksimirski derbi!

Torcida bojkotira maksimirski derbi!

Torcida će bojkotirati današnji derbi zbog crnih lista i svih anomalija koje hrvatski nogomet podnosi, ali sutra se u Varaždinu očekuje jedna od ključnih utakmica za razvitak hrvatskog nogometa u pravom smjeru. Hajduk igra protiv Varteksa kojeg su osnovali navijači. Utakmica će se odigrati u 15 sati na igralištu u Jalkovcu.

Getty Images

Dinamo i Hajduk danas igraju najveći hrvatski derbi, a Torcida je odlučila bojkotirati utakmicu zbog crnih lista na kojima se nalazi 90 njihovih pripadnika. Torcida strahuje da bi već po viđenom obrascu na današnjoj utakmici, policija proširila listu navijača Hajduka kojima je zabranjen ulazak.

Ne žele biti legitimirani i shodno tome završiti na nekoj novoj “crnoj listi”.Zbog toga, a i zbog ostalih problema s kojima se hrvatski nogomet suočava, Torcida se neće pojaviti na utakmici.

Priopćenje Torcide prenosimo u cjelosti:

KN Torcida poziva sve navijače Hajduka na bojkot današnjeg derbija. Svojim nedolaskom na današnju utakmicu želimo još jednom skrenuti pažnju hrvatske javnosti na probleme hrvatskog nogometa koji su doveli do neodigravanja posljednjeg derbija na Maksimiru i prosvjeda navijača Hajduka na splitskoj Rivi.

 Kako ništa od naših zahtjeva nije usvojeno, svoju borbu za promjenama u hrvatskom nogometu moramo nastaviti. U ovom trenutku ne možemo dopustiti da se lista navijača Hajduka kojoj je zabranjen ulazak na Maksimir proširi za par stotina novih imena po već viđenom obrascu koji je primijenjen na protivničku navijačku skupinu.  Ne možemo dopustiti da policija prema navijačima Hajduka primijeni iste metode kao i na posljednjoj utakmici reprezentacije u Maksimiru, kada su nas preventivno privodili i zadržali do završetka utakmice te nakon toga pustili bez bilo kakvih prijava.

Uvjeravamo Vas da nećemo pasti tako lako. Danas smo u bojkotu, sutra možda na stadionu, a možda i organiziramo gledanje utakmice na trgu. Bolje i opasna sloboda, nego mirno i sigurno ropstvo. Nogomet bez navijača nema smisla nigdje osim kod nas.
Prazan jug na Maksimiru, derbi bez navijača, to je realna slika stanja u hrvatskom nogometu danas. Znate li uopće kada smo odigrali zadnji normalan derbi u Zagrebu? Krivce za ovakvo stanje potražite danas u ložama maksimirskog stadiona, a ne u navijačima.
Tišina sa juga na današnjem derbiju je poruka svima onima koji mogu promijeniti stanje u hrvatskom nogometu. Poslušajte tišinu, onih par trenutaka mira prije nego što udari oluja…
 
Grizli su nas i luđi, lomili smo i jače.”
A Torcida će se svakako pojaviti dan poslije u Varaždinu, na igralištu u Jalkovcu, kada će Hajduk odigrati prijateljsku utakmicu protiv navijačkog Varteksa. Utakmica se igra u 15 sati, a ulaz (donacija) je 20 kuna.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.