Torcida na Malti prijeti HNS-u: “Pijete svoje zadnje piće!”

Torcida na Malti prijeti HNS-u: “Pijete svoje zadnje piće!”

Hrvatski navijači, uglavnom pripadnici Torcide, najavili su kako će ih se - unatoč HNS-ovoj zabrani - vidjeti na TV-u tijekom večerašnje kvalifikacijske utakmice između Hrvatske i Malte...

Foto: Karolina Žalac

Večerašnja utakmica Malte i Hrvatske, posljednja u kvalifikacijskom ciklusu za Europsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine – čini se – neće proći bez novih eskapada navijača iz Lijepe naše.

Usprkos ’embargu’ koji je HNS izvukao ‘iz rukava’ poslije nemilih scena na utakmici kontra Italije na Poljudu, otprilike tristo hrvatskih navijača otputovalo je u Maltu i pokušat će – kako kazuju prve informacije – ući na stadion Ta’Quali.

S obzirom na kaos koji su pristaše kockastih izazvali u La Valetti 2005. godine, ne čudi posvemašnja panika koja je zavladala tamošnjim medijima. Maltežani tako otkrivaju da su navijači od lokalnog stanovništa uspjeli nabaviti i ulaznice za ogled, a policija sumnja čak i u nasilan pokušaj ulaska na stadion, s jedinim ciljem izazivanja nereda i svojevrsnog ‘puča’ na HNS i garnituru koja njime trenutačno ‘drma’.

Iza rešetaka je već završilo 15 državljana Republike Hrvatske, uhićena zbog noćašnje tučnjave sa srpskim redarima u noćnom klubu White Palace, policija je promptno pretresla apartmane u kojima su odsjeli, a pažljivo se kontroliraju i poruke koje navijači, odnosno članovi pojedinih navijačkih skupina, odašilju putem društvenih mreža.

Najagilnija u tome jest, dakako, Torcida, čiji su navijači objavili transparent sadržaja: “Igrate se bogova dok u ložama se krijete. Uživajte smradovi, zadnje piće pijete!”, dok je na svom Facebook profilu Torcida Split napisala i sljedeće: “Pozdrav s Malte. Gotovi ste gotovi!”

Utakmicu u La Valetti trebalo bi osiguravati najmanje 150 policajaca i redara, što je praktički nikad viđen oprez na domaćim utakmicama malteških sportskih kolektiva. Opsadno stanje probleme stvara i pripadnicima sedme sile, ali i ostalim navijačima, koji će se tako morati ponešto pomučiti kako bi se progurali do zdanja na kojem će, s početkom u 20.35 sati, Hrvatska i Malta otpočeti posljednji dvoboj ovoga kvalifikacijskog ciklusa.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.