Torcida Srni: “Ne uzimaj Hajduk u usta, nisi ga dostojan!”

Torcida Srni: “Ne uzimaj Hajduk u usta, nisi ga dostojan!”

Torcida je u najnovijem priopćenju, osim HNS-a, napala i 'svoje dite' - Darija Srnu...

Darijo Srna/Foto: commons.wikimedia.org

Navijačka skupina Torcida ponovno se bavi pisanjem priopćenja. Ni ovoga se puta u novom pismu pripadnicima ‘sedme sile’ nisu propustili dotaći Hrvatskog nogometnog saveza, ali potpuno su se neobjašnjivo okomoli i na hrvatskoga kapetana Darija Srnu, odnosno njegovu izjavu kako bi se “protiv Italije trebalo igrati na Poljudu”.

Podsjetimo, Srna je poslije ogleda s Norveškom saznao kako će se i azzurrima igrati na Maksimiru te kazao: “Što reći? Konačno očekujem odgovor Hrvatskog nogometnog saveza, a svesrdno se nadam kako će nacionalna selekcija napokon odigrati jedan susret na Poljudu.”

No, takve rečenice nogometaša koji je u Hajduku počeo karijeru nisu naišle na dobar odjek u Torcidi.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Sukob između Hrvatskog nogometnog saveza s jedne i navijača Hajduka, pripadnika Torcide, Grada Splita i cijele Dalmacije sa druge strane, nastavljen je i ove subote u Maksimiru. Nakon što su vodeći ljudi hrvatskog nogometa postigli da Hrvatska nogometna reprezentacija češće igra u Londonu, nego u Splitu, čelnici HNS-a nastavili su sa svojom politikom podjele Hrvatske te su protekli vikend otišli i korak dalje. Organiziranom akcijom u suradnji sa zagrebačkom policijom poslali su poruku navijačima Hajduka i pripadnicima Torcide, ali i svim Splićanima i Dalmatincima koji žive na jugu, kako isti više nisu dobrodošli u Zagrebu u vrijeme kada igra Hrvatska nogometna reprezentacija.

Koristeći široke ovlasti koje im daje Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, PU Zagrebačka je zbog navodne osnovane sumnje u protupravno ponašanje osoba koje idu na sportsko natjecanje, sve naše članove kao i sve mlađe osobe s područja Dalmacije koje su se u manjim grupama uputile na Maksimir, preventivno privela i zadržala u zagrebačkim policijskim postajama do kasnih noćnih sati.

Od navodne osnovane sumnje nije bilo ništa jer su skoro svi naši privedeni članovi pušteni kući bez bilo kakve prijave ili optužbe. Ostale su nam samo potvrde o privremeno oduzetim predmetima (mobiteli, karte i dr.) kao jedini dokaz da smo taj dan proveli u policijskim postajama, umjesto na stadionu. Radilo se o preventivnom privođenju, a jedini je kriterij bila činjenica da se radi o navijačima s juga Hrvatske. Iz policijskih stanica smo ispraćeni riječima “vidimo se na istom mjestu (stanica) i za derbi, jer na stadion više ući nećete”.

Posebno demantiramo da su naši članovi pokušali ući na stadion s ulaznicama koje su glasile na tuđa imena. Od tolikog broja podijeljenih karata raznim udrugama, sponzorima i sl. bilo je jednostavno nemoguće pronaći kartu s osobnim podacima za točno određenu osobu. Ovakvim ponašanjem Hrvatski nogometni savez nastavlja svoju politiku podjele Hrvatske, podjele na onaj dio Hrvatske koji po njihovim kriterijima može i smije gledati uživo hrvatsku nogometnu reprezentaciju i na onaj dio Hrvatske koji to ne zaslužuje jer su za njih Splićani i Dalmatinci građani drugog reda, za njih mi nismo Hrvatska.

Svi koji podržavaju ovakav HNS, koji primaju njihova izaslanstva i slikaju se s njihovim čelnicima javno daju podršku ovoj politici podjele koju zagovara Hrvatski nogometni savez. I svi oni snose odgovornost za posljedice koje su neminovne, jer silom kojom HNS udara na nas problem se neće riješiti. Mi nećemo nikome, a najmanje HNS-u dopustiti da nas gazi, omalovažava naš grad, naš klub i našu regiju i da nas tretira kao manje vrijedne Hrvate.

Za kraj, poseban pozdrav našem kapetanu, koji je se pravi blesav i svojim jeftinim izjavama pokušava skinuti bilo kakvu odgovornost sa sebe. Da si stvarno želio pomoći, mogao si koristeći svoj položaj sve ove godine progovoriti o problemima hrvatskog nogometa, ali umjesto djelovanja i posredovanja u rješavanju tih problema, izabrao si zabijanje glave u pijesak kao i većina tvojih suigrača (čast iznimkama). Svojim pasivnim držanjem podržao si sve što HNS godinama radi. Sudjelovao si u stvaranju “repke” pa sad igraj u “repki” i uživaj u atmosferi koju si stvorio. Ne uzimaj Hajduk u usta, jer nisi dostojan toga. Mi ćemo ovaj rat sa HNS-om dobiti, na svoj način. Samo će trajati duže”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.