Završio biciklistički spektakl Tour of Croatia

Tour of Croatia: Nibaliju ukupna pobjeda, Rogina najbolji Hrvat

Tour of Croatia: Nibaliju ukupna pobjeda, Rogina najbolji Hrvat

Foto: Tour of Croatia

Talijanski biciklist Vincenzo Nibali, član momčadi Bahrain Merida, pobjednik je trećeg izdanja utrke Tour of Croatia koja je danas završila u Zagrebu.

Nibali je u posljednjoj, šestoj etapi, 147 kilometara dugačkoj dionici od Samobora do Zagreba, osvojio četvrto mjesto što je bilo dovoljno za ukupnu pobjedu.

Posljednju dionicu natjecanja, koja se vozila od Samobora, preko Svete Nedelje, Oroslavja, Marije Bistrice, Bedenice i Svetog Ivana Zeline do Zagreba u dužini od 147 kilometara, pobjedom je proslavio Talijan Sacha Modolo iz UAE Team Emiratesa. Drugi je bio njegov momčadski kolega Slovenac Jan Polanc, dok je treće mjesto osvojio Nizozemac Boy Van Poppel iz Trek – Segafreda. Nibali je završio četvrto plasiran, a Roson tek na 11. mjestu, zaostavši za Nibalijem sedam sekundi.

Ruffoni je bodovni pobjednik utrke (plava majica), dok su čak dva naslova otišla poljskom timu CCC Sprandi Polkowice. Bijela majica najboljega mladog biciklista pripala je Čehu Michalu Schlegelu, a Poljaci su ostvarili i najbolji momčadski plasman. Osim toga, pripala su im treće i četvrto mjesto ukupnog redoslijeda, u vidu plasmana Jana Hirta i Felixa Grosschartnera. Španjolcu Rosonu je pripala zelena majica najboljeg penjača.

Radoslav Rogina iz Adria Mobila zadržao je status najboljega hrvatskog predstavnika zauzevši 17. mjesto u Zagrebu sa 17 sekundi zaostatka. Matija Kvasina iz Teama Felbermayr – Simplon Wels prošao je ciljnom ravninom 26. po redu i 19 sekundi iza pobjednika. U ukupnom poretku najbolji su Hrvati zauzeli 11. odnosno 17. mjesto.

Nibali je tako postao treći pobjednik Tour of Croatia nakon što je prošle godine pobijedio naš Matija Kvasina, a 2015. godine Poljak Maciej Paterski.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.