Tour de France: Rui Costa odustao, Đurasek: Pokušat ćemo napraviti konkretniji rezultat u idućim etapama

Tour de France: Rui Costa odustao, Đurasek: Pokušat ćemo napraviti konkretniji rezultat u idućim etapama

U ukupnom poretku Kristijan drži 53. mjesto s 1:53.40 sat zaostatka za vodećim Talijanom Vincenzom Nibalijem

Kristijan Đurasek/Getty Images

Kristijan Đurasek, član Lampre Merida, osvojio je 81. mjesto u 16. etapi Tour de France od  Carcassonnea do Bagnères-de-Luchona u dužini od 237.5 kilometara. Đurasek je na cilj stigao s 20:44 minute zaostatka za pobjednikom Michaelom Rogersom (Tinkoff-Saxo, 6:07:10 sati). Rui Costa, kapetan Lampre Merida, odustao je od utrke zbog bolesti.

– Rui Costa ima teži oblik bronhitisa. Horner je sada lider momčadi, pokušat ćemo napraviti neki konkretniji rezultat u idućim etapama, rekao je Kristijan Đurasek.

U ukupnom poretku Kristijan drži 53. mjesto s 1:53.40 sat zaostatka za vodećim Talijanom Vincenzom Nibalijem (Astana, 73:05:19 sati) koji je sve bliže tituli.

Rui Costa za službenu stranicu Lampre Merida objasnio je svoju situaciju.

– Na dan odmora odradio sam lagani trening, ali na povratku u hotel imao sam loš osjećaj i dobio sam temperaturu i bolove u mišićima. Otišli smo u bolnicu i ispostavilo se da imam upalu pluća. Moja situacija se nije promijenila nakon slobodnog dana, čak sam se još gore osjećao, kao da me je kamion pregazio. Jako sam htio nastaviti voziti Tour de France, zbog važnosti utrke, moje momčadi i navijača. Nažalost, morao sam odustati da ne bi još više pogoršao zdravstvenu situaciju, rekao je Rui Costa.

U srijedu je na rasporedu 17. etapa od Saint-Gaudensa do Saint-Lary-Soulan Pla d’Adeta u dužini od 124.5 kilometara.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.