Tragedija: MMA borac umro u kavezu

Tragedija: MMA borac umro u kavezu

U borbi bez pravila, preminuo je mladi azerbajdžanski hrvač Ramin Zeynalov.

Svijet MMA-a potresla je velika tragedija. Od posljedica krvarenja u mozgu u kavezu je, naime, preminuo 27-godišnji azerbajdžanski borac Ramin Zeynalov, što je za sada deveta registrirana smrt na borilištima, navodi Fightsite.

Raminu nije bilo pomoći nakon što je primio snažan udarac u glavu, liječnici su bili potpuno nemoćni, a od prevelike koristi nije mu bila niti obvezna zaštitna kaciga koju je nosio.

“Sudjelovao je na turniru bez moje dozvole – bili smo protiv toga jer nije bio dovoljno spreman za ovaj meč. Nije nas poslušao i sada je mrtav”, izjavio je za Sportbox Raminov brat Rahman, otkrivši kako je pokojni imao crni pojas u taekwondou i nekoliko odličja s kickboxking natjecanja, a jedno se vrijeme bavio i muay thaijem.

“Bio je najmlađi u obitelji, ali nikome nije rekao da će se boriti u meču bez pravila. Bio je istinski sportaš koji je osvojio 11 medalja, a njegovu se protivniku nema što ni predbaciti ni zamjeriti. Ramin to nije učinio zbog novca, bila je to njegova strast. Ima predivnu obitelj i malu djevojčicu”, neutješan je Rahman.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.