Transfer karijere: Krešimir Kozina potpisao za Flensburg

Transfer karijere: Krešimir Kozina potpisao za Flensburg

Hrvatski pivot potpisao za njemačkog velikana...

Krešimir Kozina

Negdašnji igrač Matulja, Zameta i našičkog Nexea Kristijan Kozina ostvario je transfer karijere potpisavši ugovor s njemačkim Flensburgom. 25-godišnjakov ‘nenadani’ odlazak u Njemačku odjeknuo je kao mala senzacija, premda je Kozina bio članom i strahovito talentirane hrvatske generacije koja je u juniorskom uzrastu osvojila naslov prvaka svijeta.

Kozina je rođen u Derventi, a ovim se potpisom prometnuo u četvrtog hrvatskog pivota koji će zaigrati na bundesligaškim terenima (Željko Musa, Ilija Brozović, Teo Čorić). Prošle je sezone nosio dres austrijskog Alpa Harda, a u ovogodišnjem će izdanju Lige prvaka zaigrati i protiv ‘svojeg’ PPD Zagreba.

“Velika je čast nositi Flensburgov dres. Uvijek sam želio igrati u Bundesligi”, kratko je poslije fotografiranja s dresom broja 44 rekao Kozina.

“Bili smo zabrinuti zbog opterećenja na poziciji pivota, a istom nismo htjeli donositi brzoplete odluke. Krešo će kvalitetno rasteretiti Hansena i radujem se zajedničkoj suradnji”, komentirao je pak trener Ljubomir Vranješ, na što se nadovezao i predsjednik Flensburga Dierk Schmäschke. “Najprije želim zahvaliti HC Hardu što su pustili Kozinu. Kao što smi napominjali, jednostavno smo morali reagirati te povećati konkurenciju na poziciji kružnog napadača. Hansen je do sada sav teret nosio na svojim leđima, i to smo promijenili.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.