Travnjak u Manausu izgleda kao oranica: Hoće li biti spreman za utakmicu Hrvatske i Kameruna?

Travnjak u Manausu izgleda kao oranica: Hoće li biti spreman za utakmicu Hrvatske i Kameruna?

Trava je rijetka i suha, a crte nisu povučene, no organizatori tvrde da je teren u potpunosti funkcionalan i samo mu nedostaje završno uređivanje

Getty Images

Tri dana prije nego će Engleska i Italija u Manausu odigrati prvu utakmicu Svjetskog prvenstva, čini se da teški klimatski uvjeti nisu jedina zamka koja čeka nogometaše u srcu amazonske prašume.

Na najnovijim agencijskim fotografijama uočljivo je kako je travnjak stadiona Arena Amazônia, gdje će četiri dana nakon englesko-talijanskog okršaja igrati Hrvatska i Kamerun, u prilično lošem stanju. Trava je vrlo rijetka, a podloga izgleda suho, no domaćini tvrde da je teren u potpunosti funkcionalan i da mu samo nedostaje završni „glanc“.

Travnjak na kojem tek treba povući bijele linije nije, međutim, jedini problem. U svlačionicama iz zidova izbijaju kabeli, a prema izvještaju Guardiana, radnici ispred stadiona još uvijek nisu postavili zadnji sloj asfalta.

Stadion u Manausu izgrađen je na vrijeme, no organizatori objašnjavaju da je teren u posljednjih nekoliko mjeseci morao na temeljiti remont jer je prekomjernim korištenjem gnojiva uništena trava. Engleska i talijanska nogometna reprezentacija trebale bi već u petak odraditi prvi trening na travnjaku koji trenutno više liči na oranicu.