Traži se primjena zakona o sportu i pravedniji odnosi u hrvatskom nogometu

Traži se primjena zakona o sportu i pravedniji odnosi u hrvatskom nogometu

"Samo tražimo da se poštuje Zakon", rekao je tajnik Udruge "Naš Hajduk" Ivan Rilov.

Foto: Ivan Kos / snapshot

Da se Zakon o sportu, odnosno njegove izmjene i dopune ne provode u srijedu su javno u Splitu upozorili Hajduk, Torcida i udruga Naš Hajduk koji su zbog toga održali konferenciju za medije s koje su još jednom poručili da žele pravednije odnose u hrvatskom nogometu.

Predsjednik uprave Hajduka Ivan Kos je izjavio da klub daje punu podršku Našem Hajduku i Torcidi i da oni kao pokretači promjena u Hrvatskoj žele ukazati na probleme sa Zakonom o sportu. Rekao je da su se našli u vakuumu zbog čega se stvari moraju promijeniti, a zakoni poštivati.

Glasnogovornik Torcide Damir Gruić je tom prilikom rekao: “U nekim stvarima nema kompromisa. Torcida će nastaviti borbu za pravednije odnose. Za nas nema priče da je moguć suživot s ljudima koji vode nogomet. HNS se mora promijeniti”, rekao je Gruić.

Tajnik Udruge Naš Hajduk Ivan Rilov je među ostalim podsjetio kako su nedavno prijavili ministra obrazovanja, znanosti i sporta za kojeg drže da nije na odgovarajući način radio svoj posao i to tako da je sprečavao primjenu Zakona o sportu. Kazao je da je skandalozno to što je grubo kršena procedura i da se u Hrvatskoj svjesno ne provode zakoni koji su na snazi.

“To očito nikoga nije briga. Ako je HNS u pravu, a nije, i da dio Zakona o sportu je problematičan i nije primjenjiv, onda znači da ne može biti na snazi. Ili je cijeli zakon primjenjiv ili uopće nije primjenjiv. Nismo mogli vjerovati da se u parlamentarnoj demokraciji na početku 21. stoljeća događaju ovakve stvari. Nadamo se da još ima ljudi koji imaju nešto u srcu i glavi i da neće dopustiti da se ovo nastavi. Samo tražimo da se poštuje Zakon”, rekao je Rilov.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.