Wings for Life World Run utrka 8. svibnja, Zadar

Treće izdanje globalnog sportskog spektakla -Uzbuđenje raste!

Treće izdanje globalnog sportskog spektakla -Uzbuđenje raste!

Svi se slažu: hrvatsku Wings for Life World Run publiku teško je nadmašiti!

Foto: Wings for Life World Run Facebook

Više od stotinu tisuća trkača velikog srca startat će i ove godine utrku Wings for Life World Run u isto vrijeme na 34 različite lokacije diljem svijeta i trčati za one koji ne mogu, ujedinjeni u zajedničkom cilju i sa samo jednom željom: `učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.´

Već na samom startu uz stazu vlada ludnica, a potporu i ljubav okupljenih navijača osjećaju ne samo oni najbrži, već svaki trkač i trkačica, a posebno oni kojima je utrka i namijenjena: natjecatelji s ozljedama leđne moždine. To su zapažanja utrke, a ovo su svjedočanstva sudionika i njihove pohvale hrvatskoj publici koja je naprosto nenadmašiva:

“Cijelo vrijeme dok trčiš trnci ti prolaze. Sasvim je drukčije kad trčiš uz takvu publiku i kad trčiš potpuno sam. Glasna potpora ti daje snagu da izdržiš čim više, da ideš još dalje. Definitivno ima utjecaja na krajnji rezultat, vjerujem da se dobiva oko deset posto snage i motivacije zahvaljujući njima”, tvrdi prošlogodišnji pobjednik Matija Grabrovečki.

Svoje impresije utrke podijelila je i Manda Knežević, ambasadorica utrke i predsjednica Hrvatskih udruga paraplegičara i tetraplegičara: “Bodrenje publike je fenomenalno, a fascinantna je i jedna takva masa ljudi koja s toliko pozitivne energije trči za isti cilj. Svi uključeni pokazuju da su svjesni koliko je ovaj projekt bitan. Utrka je organizirana s velikim žarom i to je prekrasno.”

Svaka Wings for Life World Run lokacija je posebna, ali  prema iskustvima onih koji su imali prilike trčati  utrku i u drugim zemljama, naša je ipak nešto posebnija: `Utrka u Norveškoj  lijepo iskustvo, ali njihova utrka po atmosferi, broju sudionika te gledatelja uz stazu ne može se mjeriti s hrvatskom utrkom´, otkriva pobjednik prvog hrvatskog izdanja Wings for Life World Run, Goran Murić.

Trči se prekrasna ruta od zadarskog Foruma preko Jadranske magistrale pa sve do Primoštena. Kamere diljem svijeta još jednom će zabilježiti veselje, duh i nevjerojatnu energiju ovog veličanstvenog svjetskog događaja.

I za kraj znate li  onda gdje morate biti 8.svibnja 2016.  u 13 sati?  Da,  u Zadru, na Wings for Life World run utrci jer trči se za one koji ne mogu. BUDI I TI DIO UTRKE,  svojom humanom gestom učini ovaj svijet ljepšim.

Prijave su tu na linku

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.