Trener koji je ‘oživio’ Ivu Karlovića

Trener koji je ‘oživio’ Ivu Karlovića

Otkako Karlović kontinuirano radi s trenerom Popovićem, napredovao je s 80. na 25. mjesto ATP-ove ljestvice...

Ivo Karlović/Foto: Gettyimages

Ove sezone 36-godišnji Ivo Karlović prikazao je odlične igre te je uvjerljivo najstariji igrač u top 30 ATP-ove ljestvice. U pozadini je njegovog posljednjeg napretka suradnja s 32-godišnjim trenerom Petrom Popovićem iz Novog Sada. Naime, otkako su Karlović i Popović počeli kontinuirano surađivati, od početka 2014. godine, Ivo je napredovao s 80. mjesta na 25. ATP-ove ljestvice.

Ivo i ja prijatelji smo već godinama. Radili smo 2009. kada je igrao četvrtfinale Wimbledona i bio u prvih 20, no onda je doživio ozljedu Ahilove tetive i operaciju pa su nam se putovi razdvojili, radili smo tek povremeno“, pojasnio je Popović, koji je u međuvremenu trenirao njemačku tenisačicu Andreju Petković i doveo je do 10. mjesta na WTA ljestvici.

Nakon razilaska s Petković, Popović je dogovorio novu suradnju s Karlovićem te su se ubrzo vidjele promjene u igri Diva sa Šalate.

Mijenja zone na drugom servisu, igra retern-volej, skraćuje poene, izlazi na mrežu. Cilj je da bude što ružniji meč za ljude koji gledaju, a što efikasniji za nas. I da se smanji broj prebacivanja“, kazao je Popović za Večernji list.

Popović smatra kako Karlović ima nivo igre za 16. mjesto na ATP-ovoj ljestvici te vjeruje kako će, ako ovako nastavi, igrati do 38. godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.