Trener Orlanda: “Hezonju ću naučiti da nema spavanja u obrani”

Trener Orlanda: “Hezonju ću naučiti da nema spavanja u obrani”

U Orlandu vlada unisono oduševljenje odabirom Marija Hezonje na NBA draftu...

Mario Hezonja

Mario Hezonja izabran je kao peti pick drafta u momčad Orlanda, koja je talentiranog hrvatskog košarkaša – otkrio je generalni menadžer Rob Hennigan – silno željela dovesti u svoje redove.

“Marija nismo doveli da pobjeđuje na natjecanjima u zakucavanju ili tricama, već kako bi nam donio pobjede. Posjeduje nevjerojatnu napadačku moć te sposobnost odigrati dobru obranu zahvaljujući svojim fizičkim kapacitetima i mogućnostima. Vidimo ga kao dinamičnog igrača, mladića kojega smo dodali u skupinu koja će zajedno rasti”, izjavio je Hennigan, koji se početkom lipnja u Barceloni sastao s predstavnicima Barcelone i igračem, nakon čega je definitivno prelomljeno kako je upravo Hezonja njihov prvi izbor.

Zanimljiva je i činjenica kako je osamnaestogodišnjak prvi Europljanin kojega je Orlando odabrao od 2005. i Frana Vasqueza. “Naravno da će Hezonja iduće sezone igrati za Orlando – vjerujem kako neće biti problema s otkupom njegova ugovora”, kratko je kazao.

Strateg Orlanda Scott Skiles s Hezonjom i njegovim talentima upoznat je tek nedavno, nakon što su tamošnji skauti napokon isporučili detaljan izvještaj o Dubrovčaninu. “Vidljivo je kako Hezonja ima ogromnu količinu samopouzdanja, a zbog toga može donijeti i poneku lošu odluku na terenu. No, to nije ništa što se ne bi moglo ispraviti.”

Skilesev ‘modus operandi’ uvelike se oslanja na obranu, a u tom segmentu Hezonja ima mnogo prostora za napredak. “Atletski gledano, mislim da nema razloga da ne postane jako dobar obrambeni igrač – naučit ću ga da nema spavanja u obrani. U njemu vidimo igrača koji može igrati sa svima. Imamo trojicu ili četvoricu koji mogu igrati po dvije pozicije, ali Mario može sa svima njima igrati kao šuter ili nisko krilo”, zaključio je Skiles.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.