Trener svih trenera zagrmio: “Otkud se mi to sad bojimo Grka?”

Trener svih trenera zagrmio: “Otkud se mi to sad bojimo Grka?”

Legendarni Ćiro je jedini hrvatski trener koji je s nacionalnom selekcijom uspio slaviti protiv Grčke.

Miroslav Ćiro Blažević/Getty Images

Tog 30. travnja 1997. godine u Solunu Hrvatskoj je igrala samo pobjeda. I to se dogodilo. Davor Šuker poslao je loptu u mrežu, Hrvatska se plasirala na Svjetsko prvenstvo u Francusku, a Miroslav Blažević i 20 godina nakon ostao je jedini izbornik koji je svladao Grčku.

Bez obzira što smo od tada protiv Grka upisali dva remija i tri poraza, Ćiro je i dalje nepokolebljiv u vjeri prema hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

“Takva je razlika u kvaliteti između nas i Grka! Ma ne, naravno, ne smijemo ih podcijeniti, ali otkud se sad mi to bojimo Grka? Ma, sad bih sve koji se boje Grka poslao u jednu stvar”, započeo je legendarni ‘Trener svih trenera’ pa nastavio u istom tonu.

“Hrvatska će Grcima dati onoliko golova koliko im odluči dati na sastanku prije utakmice! Koliko se izbornik i momci dogovore, toliko će Grci “popiti”, nastavio je Ćiro, pa u još ozbiljnijem tonu usporedio Grčku prije 20 godina i aktualnu reprezentaciju.

“To je bila drugačija momčad Grka. Jača nego ova sada. Ma, da mi tu puno ne duljimo. Ja hoću uplašiti Grke! Dakle, Dalić i igrači će na sastanku odlučiti koliko će im dati komada. Neka biraju tri, četiri, pet… Grčka nas ne može ugroziti, nikako! Naravno, ako naši budu igrali onako kako mogu. Slušajte, Grci su sve sanjali osim Hrvata. Sad se tresu, mi smo im noćna mora”, zagrmio je Ćiro prognoziravši rezultat.

“Pet komada! Dobit ćemo 5:0, pa nek’ se slikaju!”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.