Treneri velikog srca pomažu djeci s poteškoćama u razvoju

Treneri velikog srca pomažu djeci s poteškoćama u razvoju

Radi se o posebnom plivačkom programu za djecu s teškoćama u razvoju. Program se bazira na poznatom Halliwick konceptu

Treneri velikog srca

Početkom listopada je Allianz u suradnji s Anom Sršen, poznatom hrvatskom paraolimpijkom, pokrenuo poseban plivački program za djecu s teškoćama u razvoju. Program se bazira na poznatom Halliwick konceptu i bit će aktivan u Splitu, Puli, Opatiji, Čakovcu, Vukovaru i Varaždinu. U projektu sudjeluje pet trenera, a podršku im pružaju i hrvatski  paraolimpijci Karlo Rajković, Matija Grebenić, Dino Sinovčić i Kristijan Vincetić.

– Ovo je prvi takav projekt u Hrvatskoj te se nadamo kako je to samo početak. Projektom želimo doprijeti do što više djece s teškoćama u razvoju te ih dovesti na bazen. Želimo djeci omogućiti da provedu kvalitetno vrijeme na bazenu i da zavole vodu kao medij u kojem mogu slobodno plivati, rekla je Ana Sršen

Sršen je naglasila je da je plivanje bazični sport te da je Halliwick koncept razvijen kako bi se djecu s teškoćama u  razvoju naučilo plivati i na taj način pripremilo na neovisnost u vodi. Plivanje za neku djecu s teškoćama u razvoju  znači i prvi samostalni pokret u životu, prvo kretanje bez pomoći ortopedskog pomagala ili pomoći druge osobe. Ključan faktor u cijelom procesu su upravo treneri koji motiviraju djecu i kreiraju atmosferu u kojoj se članovi  međusobno podupiru. Višnja Bunić, Jadran Rubeša, Mirko Samardžić, Ivan Pervan i Marina Tadić treneri su velikog srca,  koji kroz sinergiju individualnog i grupnog rada uče djecu da daju najbolje od sebe kako bi svladali nove vještine i naučili plivati.

–  Zaista je sjajno vidjeti kako se zajedničkim radom i inicijativom događaju vrlo važni koraci za djecu s teškoćama u razvoju, za njihove roditelje i cijele obitelji, ali i puno šire, za lokalne zajednice i Paraolimpijski pokret u cjelini. Nama u Allianzu je velika čast biti dijelom ovog projekta i sa zadovoljstvom nastavljamo aktivnu suradnju s kolegama iz Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

– Nadamo se da je ovo samo početak te da će projekt uskoro zaživjeti u cijeloj Hrvatskoj, izjavila je Lana Zeković Mellé, voditeljica korporativnih komunikacija Allianza.

Plivačke škole počele su s radom 1. listopada 2013. Prvo službeno predstavljanje za javnost je na rasporedu u  Varaždinu, a održat će se u srijedu 9. listopada na gradskim bazenima s početkom u 19 sati. Otvaranju će, uz organizatore, prisustvovati gradonačelnik grada Varaždina Goran Habuš.

Projekt „Treneri velikog srca“ svojevrsna je nadogradnja dosadašnje inicijative „Paraolimpijski školski dan“ koju  Allianz provodi s Hrvatskim paraolimpijskim odborom i osnovnim školama s ciljem obrazovanja učenika o invalidnosti i  sportu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.