Trenerski hit iz Belgije: “Dalića treba ostaviti, zašto forsiramo trenere iznad 60?”

Trenerski hit iz Belgije: “Dalića treba ostaviti, zašto forsiramo trenere iznad 60?”

Ivan Leko radi odličan posao u belgijskom Club Bruggeu koji je vodeći sastav tamošnjeg prvenstva nakon devet kola.

Bivši veznjak Hajduka te igrač s deset nastupa za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, Ivan Leko, danas je odličan nogometni trener, koji uz Igora Tudora ove sezone od hrvatskih trenera ima najzapaženije rezultate u inozemstvu.

Leko i njegov Club Brugge nakon devet kola u Belgijskom prvenstvu imaju 24 boda, u prijevodu četiri boda više od Charleroi i sedam više od trećeg Mouscrona, no ipak je glavna tema razgovora s Lekom bila reprezentacija.

“Bio sam šokiran s onih 1-1 protiv Finske, bilo je nezamislivo to što nismo pobijedili. To je veliki kiks, čak bi rekao neoprostiv, premda se senzacije u nogometu događaju. No, bio sam uvjeren da ćemo premostiti Kijev. Nama je bilo bitno da u tom odlučnom trenutku ovisimo isključivo o sebi, o svojem rezultatu. I to se dogodilo. Čujte, tko ima Modrića u momčadi, pa i druge igrače, ali u prvom redu Luku, ima veliku prednost”, kazao je Leko, a onda dao osobni sud o Zlatku Daliću, ali i izborničkom mjestu općenito.

“Dalića treba ostaviti. Kod nas stalno postoji neka sumnja u mlađe kadrove, u javnosti se stalno forsiraju neki ‘over 60’. Jest, iskusniji su, ali mlađi treneri, pogotovo koji su imali respektabilnu karijeru, koji su igrali u jakim klubovima, ipak su u prednosti”, nastavlja hrvatski trener.

Leko je u Bruggeu igrao četiri sezone što mu je bila najbolja referenca pri preuzimanju kluba. Naime s klupe je u mirovinu na kraju prošle sezone otišao lgendarni vratar Michel Preud’homme, a predsjednik Bruggea Bart Verhaeghe najviše povjerenja je imao u Leku koji radi odličan posao.

“Potpuno smo obnovili momčad, u belgijskom prvenstvu imamo najmlađi igrački kadar. Igramo ofenzivno, možda i prenaglašeno, pa i riskantno, ali to nam daje rezultate. Izgubili smo jednu utakmicu protiv Mouscrona, dogodilo se to poslije stanke zbog reprezentacije”, zaključio je Leko.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.