Trenerski hit iz Belgije: “Dalića treba ostaviti, zašto forsiramo trenere iznad 60?”

Trenerski hit iz Belgije: “Dalića treba ostaviti, zašto forsiramo trenere iznad 60?”

Ivan Leko radi odličan posao u belgijskom Club Bruggeu koji je vodeći sastav tamošnjeg prvenstva nakon devet kola.

Bivši veznjak Hajduka te igrač s deset nastupa za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, Ivan Leko, danas je odličan nogometni trener, koji uz Igora Tudora ove sezone od hrvatskih trenera ima najzapaženije rezultate u inozemstvu.

Leko i njegov Club Brugge nakon devet kola u Belgijskom prvenstvu imaju 24 boda, u prijevodu četiri boda više od Charleroi i sedam više od trećeg Mouscrona, no ipak je glavna tema razgovora s Lekom bila reprezentacija.

“Bio sam šokiran s onih 1-1 protiv Finske, bilo je nezamislivo to što nismo pobijedili. To je veliki kiks, čak bi rekao neoprostiv, premda se senzacije u nogometu događaju. No, bio sam uvjeren da ćemo premostiti Kijev. Nama je bilo bitno da u tom odlučnom trenutku ovisimo isključivo o sebi, o svojem rezultatu. I to se dogodilo. Čujte, tko ima Modrića u momčadi, pa i druge igrače, ali u prvom redu Luku, ima veliku prednost”, kazao je Leko, a onda dao osobni sud o Zlatku Daliću, ali i izborničkom mjestu općenito.

“Dalića treba ostaviti. Kod nas stalno postoji neka sumnja u mlađe kadrove, u javnosti se stalno forsiraju neki ‘over 60’. Jest, iskusniji su, ali mlađi treneri, pogotovo koji su imali respektabilnu karijeru, koji su igrali u jakim klubovima, ipak su u prednosti”, nastavlja hrvatski trener.

Leko je u Bruggeu igrao četiri sezone što mu je bila najbolja referenca pri preuzimanju kluba. Naime s klupe je u mirovinu na kraju prošle sezone otišao lgendarni vratar Michel Preud’homme, a predsjednik Bruggea Bart Verhaeghe najviše povjerenja je imao u Leku koji radi odličan posao.

“Potpuno smo obnovili momčad, u belgijskom prvenstvu imamo najmlađi igrački kadar. Igramo ofenzivno, možda i prenaglašeno, pa i riskantno, ali to nam daje rezultate. Izgubili smo jednu utakmicu protiv Mouscrona, dogodilo se to poslije stanke zbog reprezentacije”, zaključio je Leko.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.