Tri derbija pred Hajdukom- pakleni ritam “Bilih”

Tri derbija pred Hajdukom- pakleni ritam “Bilih”

Već u subotu, na Poljud stiže Osijek,ekipa koja je sa splitskim sastavom trenutno bodovno poravnata.

foto: http://prvahnl.hr

Pred nogometašima Hajduka gust je raspored kada je riječ o utakmicama koje slijede do kraja godine. Splitski “Bili” u kratkom periodu odigrati će čak tri derbija. Trener Željko Kopić otkad je preuzeo funkciju trenera ubilježio je pobjedu u debiju u prošlom kolu na Aldo Drosini protiv Istre 1961 (3:1). Sada je pred splitskim prvoligašem, trenutno drugoplasiranim sastavom prvenstva, novi izazov.

Već u subotu na Poljud stiže Osijek, ekipa koja je sa splitskim sastavom trenutno bodovno poravnata, a s istim će protivnikom uskoro ponovno odmjeriti snage, ali u Kupu.  Potom će uslijediti i Jadranski derbi s Rijekom na Rujevici.

“Radili smo na taktičkim obrascima na kojima inzistiramo. Situacija i energija u svlačionici je dobra, igrači su svjesni svega što nas očekuje. Pred nama je zahtjevan protivnik koji ima kvalitetne pojedince, dobro smo se pripremili i u pozitivnom smo ozračju. Što se tiče stanja u ekipi, spremni dočekujemo sutrašnju utakmicu”, najavljuje utakmicu s Osijekom trener “Bilih”.

U splitskom taboru respektiraju osječki sastav, svjesni i činjenice da dosta često padaju u igri i primaju golove u drugom dijelu utakmice. Ističu i da je je tu prisutan i psihološki dio, ali i taktičke varijante u datom trenutku utakmice.

“Nisam pristalica da previše odvajam jedno od drugoga. Analizirali smo način na koji smo igrali u Puli sa sva tri aspekta, s aspekta nogu, aspekta pluća i aspekta glave. Bitne su sve tri komponente, a kroz trenažni proces nastojat ćemo utjecati na svaku od tih komponenti, a to moramo smanjiti želimo li pobjeđivati u nizu”,  podsjeća Kopić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.