Tri Hrvata na najprestižnijem svjetskom kampu, Rudež demonstrator

Tri Hrvata na najprestižnijem svjetskom kampu, Rudež demonstrator

Započinje košarkaški kamp za juniore "Basketball without borders" gdje će nastupiti tri Hrvata, a jedan od demonstratora je i Damjan Rudež.

Damjan Rudež/Foto: Gettyimages

Damjan Rudež​ od 2. do 5. lipnja boravit će na Gran Canariji u sklopu košarkaškog kampa “Basketball without borders” (Košarka bez granica) na kojem će boraviti najtalentiraniji europski igrački rođeni 1998. godine.

Rudež, Cody Zeller (Charlotte Hornets) i Gerald Henderson (Charlotte Hornets) bit će tri NBA igrača koja će biti demonstratori. Uz njih će sudjelovati Jorge Garbajosa (Španjolska), Vladimir Radmanović (Srbija) i Hanno Mottola (Finska). Treneri su: Dan Burke (Indiana Pacers), Bryan Gates (New Orleans Pelicans), Walter McCarty (Boston Celtics) i Jim Moran (Portland Trail Blazers). Kondicioni trener je Jeff Tanaka (Chicago Bulls), a voditelj kampa Marin Sedlacek (Philadelphia 76ers).

Od hrvatskih igrača sudjelovat će Mate Kalajžić (Split), Domagoj Proleta (Real Madrid) i Lovro Buljević (Cibona). Bit će tu i Josip Popić, igrač Cibone koji ima austrijsko državljanstvo.

Inače, na završnici prošlosezonskog kampa koja se održavala za vrijeme All Star vikenda u New Yorku, najboljim na svijetu za igrače rođene 1997. proglašen je Dragan Bender.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.