Tri hrvatske medalje prvog dana Trofeja Pinocchio

Tri hrvatske medalje prvog dana Trofeja Pinocchio

Ida Štimac, Lana Zbašnik i Tiriel Luka Abramović osvojili su prve hrvatske medalje na prestižnom kadetskom natjecanju Trofeo Pinocchio...

Ida Štimac

Iznimno uspješan bio je prvi dan kadetskog skijaškog natjecanja Trofeo Pinocchio, koji se održava u talijanskom Abetoneu. Na rasporedu su bile slalomske utrke, a kockasti su kombinezoni upravo u toj disciplini tradicionalno vrlo brzi. Potvrđeno je to i na stazi – u džep su, naime, spremljene tri medalje, od čega dvije srebrnog i jedna brončanoga sjaja.

Ida Štimac u konkurenciji starijih kadetkinja u dvije je vožnje osvojila dva druga mjesta, dok je Lana Zbašnik sa sedmog mjesta napredovala do treće pozicije. U utrci je sudjelovala i Karla Krasnić, kojoj je u konačnom zbiru pripalo 27. mjesto.

Posljednje je odličje Hrvatskoj priskrbio mlađi kadet Tiriel Luka Abramović koji je zadržao drugu poziciju iz prve vožnje, pozicioniravši se tik do slavodobitnika, domaćeg Matea Bendottija. Rene Matej Chilar u istoj je utrci doskijao do 18. pozicije.

Samuel Kolega, Dario Komšić i Juraj Bošnjak nastupili su u konkurenciji starijih kadeta. Najbolje vrijeme ostvario je Kolega na 11. mjestu, Komšić je bio 14, dok je najlošije odskijao Bošnjak (22).

Boje mlađih kadetkinja branila je u Italiji Nina Kržić te na koncu došla do osmoga mjesta, dok je bez plasmana (odustajanje u prvoj vožnji) ostala Maja Fućak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.