Troicki: “Pred Ćorićem je velika budućnost, ali još je dijete”

Troicki: “Pred Ćorićem je velika budućnost, ali još je dijete”

Viktor Troicki istaknuo je kako je meč prelomljen u trećem setu, a uvjeren je da Bornu Ćorića čeka sjajna budućnost.

Viktor Troicki/Foto: Gettyimages

Viktor Troicki preokrenuo je 0:2 Borne Ćorića u drugom meču dana 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa te Srbiji donio veliku prednost prije susreta parova koji će, ako Hrvatska izgubi, riješiti i pitanje prolaska u sljedeće kolo.

“Kroz glavu mi je prolazio meč u Belgiji, jer znam da takve susrete mogu preokrenuti. Vjerovao sam u sebe i osjetio da se meč lomi u trećem setu. Bio sam čvrst i jak u glavi”, rekao je Troicki. “Publika je to osjetila i dala mi dodatnu, pozitivnu energiju. Malo sam promijenio i taktiku, počeo igrati agresivnije i mislila da sam time iznenadio Bornu.”

Pohvale idu i na adresu mladog hrvatskoga tenisača. “Ćorić je sjajno počeo, a u drugom je setu bio naprosto nevjerojatan. Zaista je bio sjajan. Ja sam igrao defenzivnije nego što smo planirali, ali tek sam kasnije uspio provesti taktiku u djelo. Pomoglo mi je i iskustvo, koje konačno dolazi do izražaja. Znao sam da meč nije gotov, a nisam bio siguran ni koliko je Borna mečeva odigrao u pet setova. Osjetio sam da sam fizički jači od njega i mogao sam to bolje izdržati.”

“Sada smo svi mogli vidjeti da sjajno igra, ali rano je još govoriti o njemu kao o Top 5 potencijalu. Ima 18 godina, polako. Siguran sam da će imati sjajnu karijeru, već je dobio Nadala i Murraya… Po mojoj pretpostavci, on je još uvijek dijete. Ja sa 18 godina nisam ni znao da ću igrati tenis”, istaknuo je. “Dug je put pred njim, a već je 60. na rang-listi, što je nevjerojatno. Predviđam mu sjajnu karijeru.”

Troicki je u reprezentaciji nastupio prvi puta nakon dvije godine. “Bilo je dosta emocija pred izlazak na teren, kao i u prvim poenima. Odigrao sam za Srbiju mnogo mečeva i sada se sve vratilo na svoje. Iznenadila me Bornina igra, dobro se držao, sve je stizao, držao ritam i nije mnogo griješio. U početku me natjerao da se povučem i budem defenzivniji, no kasnije sam uspio odraditi ono što sam zapravo od početka i htio.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.