Trojac Philadelphia 76ersa došao podržati Darija Šarića u Španjolskoj

Trojac Philadelphia 76ersa došao podržati Darija Šarića u Španjolskoj

Michael Carter-Williams, Nerlens Noel i Joel Embiid - preletjeli su Atlantski ocean samo da bi pogledali utakmice Hrvatske i podržali Darija Šarića

Trojac iz Philadelphije

Trio budućih zvijezda Philadelphia 76ers – Michael Carter-Williams, Nerlens Noel i Joel Embiid – preletjeli su  Atlantski ocean samo da bi pogledali utakmice Hrvatske i podržali Darija Šarića.

– Došli smo ovdje kako bi podržali Darija. On je veliki igrač. Ovo mi je prvi put da ga gledam, i veoma sam   impresioniran  i uzbuđen da će biti dio onoga što stvaramo u Philadelphiji, rekao je Noel kojega je Philadelphia prvog izabrala na draftu.

Noel je došao u Španjolsku s Williamsom koji lani bio izbor Philadelphije u prvoj runi drafta.

– Njegovo držanje je definitivno stvar broj jedan. Protiv Grčke nije imao najbolju igru, ali je zadržao svoje držanje i proigrao je u četvroj četvrtini  a to je ono što mogu samo veliki igrači. On je impresivan igrač, rekao je Noel.

Na pitanje kako je bilo igrati sa Šarićem za bivše Sveučilište u Kentuckyju Embiid je opet dijelio hvalospjeve

– Presretan sam da sam igrao Dariom. Njegova igra je tako jedinstvena. S takvim dodavanjima,  mi stvarno možemo samo rasti kao ekipa i stvarno mislim da ćemo napravit velike stvari, ustvrdio je Noel.

Trener Brett Brown, trener Sixers-a, koji je također u Sevilli rekao je da on uistinu poštuje potez trojca da dođe u Španjolsku i daju podršku  Šariću.

– To je veliki trud, da su ova tri igrača su prešla preko oceana kako bi vidjeli kolegu suigrača  i došli  mu iskazati  podršku, rekao je Brown, koji ima i sam međunarodno  iskustvo igranja  na trima Olimpijskim igrama i dva Svjetska prvenstva kao asistent ili glavni trener Australije .

– Mi pokušavamo izgraditi nešto u Philadelphiji i to što su dečki došli ovdje u Španjolsku da se svi zajedno družimo je odlično. To je divno iskustvo i izvrsna prilika za ove dečke  da bi mogu biti ovdje i gledati  kolegu suigrača u drugačijem okruženju od NCAA turnira i NBA. Drago mi je da mogu doživjeti čari međunarodne  košarke.

Dariu je bilo izuzetno drago da su budući suigrači došli u Španjolsku da ga podrže.

– Ponosan sam da su ovakvi igrači došli u Sevillu da  me podrže, mene i hrvatsku reprezentaciju, rekao je Dario Šarić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.