Troje Hrvata u Dubaiju na SK u boćanju za osobe s invaliditetom

Troje Hrvata u Dubaiju na SK u boćanju za osobe s invaliditetom

Komar je nositelj grupe C kao osmi igrač svijeta.

Foto: In Portal

Hrvatska reprezentacija u boćanju za osobe s invaliditetom nastupit će u Dubaiju na Svjetskom kupu u boćanju za osobe s invaliditetom. Hrvatske boje branit Davor Komar i Melisa Osmanović, članovi BKOSIŽ Istrijana iz Pule te Damir Juren, član BK OSI DDZ Željko Klepač -URIHO iz Zagreba.

“U Dubai idem kao nositelj C grupe, odnosno kao osmi igrač svijeta. Pripreme za Dubai odrađene su u potpunosti. Izrazito sam spreman i motiviran. Očekujem visoki plasman i nikako neću biti zadovoljan ukoliko ne osvojim barem jednu medalju pojedinačno ili u paru”, izjavio je ponajbolji hrvatski boćar Davor Komar.

Komar se osvrnuo i o očekivanjima u 2019. te o planovima da bude prvi hrvatski boćar koji će nastupiti na paraolimpijskim igrama:

“Što se tiče 2019. godine, slijedi nam vrlo intenzivno razdoblje priprema, treninga i natjecanja. Dva Svjetska kupa, Europsko prvenstvo i jedan Europski kup. Ono što će zasigurno obilježiti 2019. godinu je 31. prosinac, kada će se objaviti lista sportaša koji su ostvarili pravo nastupa na Paraolimpijskim igrama u Tokyu 2020. godine. Iskreno vjerujemo da je napokon stiglo vrijeme da i Hrvatska ima boćare s invaliditetom na Paraolimpijskim igrama. Ja ću dati sve od sebe da to postignemo”, zaključio je Komar uoći odlazka za Dubai.

U Dubaiju , za nove bodove svjetske rang liste koje će trasirati put na paraolimpijske igre borit će se 107 igračica i igrača iz 23 zemlje. Davor i Melisa nastupit će u pojedinačnom dijelu natjecanja, koje je na rasporedu od 16. do 18. prosinca, dok će im se Damir Juren pridružiti u natjecanju parova, koje je na rasporedu 19. i 20. prosinca.

U pojedinačnom natjecanju u svakoj od četiriju kategorija nastupa po 24 igrača, koji su podijeljeni u 6 skupina, iz kojih će se u četvrtfinale plasirati prvoplasirani iz svake skupine te dvoje najboljih drugoplasiranih.

Davor Komar igrati će protiv trenutno 22. na svjetskoj rang listi Matjaža Bartola iz Slovenije , 42. Sa svjetske rang liste Japanca Shuna Esakija te Iračanina Abbasa Al Mandalawija koji je plasiran na 147. Mjestu svjetske rang liste.

Melisa Osmanović trenutno je 43. na svjetskoj rang listi te je svrstana u skupinu D. Ukoliko Davor i Melisa završe nastup u skupini kao prvoplasirani, u četvrtfinalu bi igrali međusobno.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.