Tsimafei Zhukouski: Još uvijek nas boli neuspjeh u kvalifikacijama za SP

Tsimafei Zhukouski: Još uvijek nas boli neuspjeh u kvalifikacijama za SP

Imali smo lijepu priliku izboriti Svjetsko prvenstvo, ali jednostavno nije išlo, kaže Zhukouski

Tsimafei Zhukouski/www.cev.lu

Tsimafei Zhukouski hrvatski je reprezentativac i tehničar njemačke momčadi Generali Haching. Dvadesetčetverogodišnji Žukoski trenutno je vodeći poretku za najkorisnijeg igrača njemačkog prvenstva. U dresu reprezentacije osvojio je drugo mjesto u Europskoj ligi 2013.

Zhukouski uz odbojku prati i druge sportove u Munchenu.
– Kako ne i baš uživam u tome! Klub nam je organizirao zajednički posjet hokejskoj utakmici Red Bulla München, bili smo i na košarkaškoj utakmici Bayerna, a planirani odlazak na Bayernovu utakmicu propao je zbog promjene rasporeda nogometne Bundeslige. Trener nam je obećao da ćemo do kraja sezone svakako ići na Allianz Arenu. U Njemačkoj međusobne posjete sportaša nisu rijetkost, evo nedavno je na našu utakmicu došao Bayernov Brazilac Rafinha.

– Ugodno sam iznenađen životom u Unterhachingu koji je od Münchena udaljen kao Velika Gorica od Zagreba. Radi se o mirnom gradiću, od stana do dvorane treba mi pet minuta pješice, a u centru Münchena vlakom se stiže za 15 minuta. Posebno sam zadovoljan susretljivošću ljudi i savršenom organizacijom života. Uostalom, po tome je Njemačka i prepoznatljiva. Na moje pitanje nikad nisam dobio odgovor „možda idući tjedan“, uvijek je sve jasno i konkretno ili „da“ ili „ne“. Sve što se dogovorimo izvršava se točno u dan i sat, rekao je Tsimafei Zhukouski za službenu stranicu Hrvatske odbojkaške udruge.

Zhukouski je trenutno vodeći u poretku za MVP-a lige. Naime, nakon svake utakmice treneri biraju najboljeg igrača suparničke momčadi.

– Haching je u posljednjih pet godina igrao finale Kupa Njemačke, a ove sezone izgubili smo u polufinalu od Berlina. Igrala se samo jedna utakmica i to u Berlinu. Budući da Haching nikad u klupskoj povijesti nije bio njemački prvak, ambicije svakako idu prema tituli u Bundesligi. Potpuno smo posvećeni tom cilju, rekao je Zhukouski.

Hrvatska obojkaška reprezentacija nije uspjela izboriti Svjetsko prvenstvo, a Hrvatsku u svibnju očekuju kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Protivnici su Nizozemska, Rumunjska i Crna Gora, prvi turnir igra se u Crnoj Gori, a drugi u Hrvatskoj.

– Još uvijek nas boli neuspjeh u kvalifikacija za SP. Imali smo lijepu priliku izboriti Svjetsko prvenstvo, ali jednostavno nije išlo. Ne smijemo predugo žaliti za propuštenim jer već u svibnju imamo odličnu priliku plasirati se na Europsko prvenstvo 2015.  S obzirom da smo Nizozemsku već pobijedili prošle godine u Zagrebu sa 3:0, vjerujem da EP nije nedostižno. Volio bih igrati turnir u Zagrebu. Mislim da je Dom odbojke i meni i ostalim reprezentativcima najbliži definiciji domaćeg terena. U Domu odbojke se najbolje snalazimo, mnogi od nas odrasli su u toj dvorani, zaključio je Tsimafei Zhukouski.

(preuzeto sa hou.hr)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.