Tucak: “Kompletirat ćemo se i spremni dočekati Svjetsko prvenstvo”

Tucak: “Kompletirat ćemo se i spremni dočekati Svjetsko prvenstvo”

Hrvatski vaterpolisti kreću s pripremama za novu prigodu osiguravanja plasmana na Olimpijske igre...

Ivica Tucak

Hrvatski vaterpolisti ipak nisu uspjeli pobjedom u finalu Svjetske lige osigurati plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Sljedeća prilika bit će barakudama Svjetsko prvenstvo u Kazanu, a izbornik Ivica Tucak uvjeren je kako će njegova momčad u Rusiji izgledati i mnogo bolje.

Protiv Srbije u Bergamu ‘kobna’ je bila treća četvrtina, velika srbijanska serija i zasluženi poraz konačnim rezultatom 9:6. “Odlično smo počeli, imali kontrolu i igre i rezultata, a onda je Srbija krajem treće četvrtine postigla tri gola i prelomila. Žao mi je što nismo imali strpljenja i razboritosti u trenucima kad se lomila utakmica, jednostavno su popucale linije igre i u napadu i u obrani, primili smo tri naivna gola sa stative… Bilo se teško vratiti poslije toga protiv tako jakog protivnika.”

Barakude su imale i velikih problema sa sastavljanjem momčadi, čega je svjestan i Tucak. “Nismo bili u optimalnom fizičkom stanju, a i nedostaju nam Petar Muslim, Dobud… Obradović i Bukić su se pridružili neposredno uoči odlaska u Bergamo”, nabrajao je izbornik. “Mogu čestitati svojim igračima kako su odradili čitav turnir, osim prvog susreta protiv Brazila”, rekao je za HRT.

SP u vodenim sportovima u Kazanu starta 27. srpnja, završava 8. kolovoza, a vizu za Rio izborit će ponovno samo najbolji. “Igra u napadu je bila spora, osobito u trećoj i četvrtoj četvrtini. Vanjska linija jednostavno mora biti agresivnija. No, sada imamo dosta vremena pa se nadam da ćemo se kompletirati i spremni dočekati Svjetsko prvenstvo. Još uvijek imamo dosta prostora u našoj igri”, zaključio je Tucak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.