Tucak objavio popis za Rusiju u prvom nastupu nakon Budimpešte

Tucak objavio popis za Rusiju u prvom nastupu nakon Budimpešte

Hrvatsku očekuje nastup u Svjetskoj ligi protiv Rusije, a biti će to prva utakmica nakon svjetskog zlata u Budimpešti.

Foto: Croatia.org

Tjedan dana preostalo je do početka kvalifikacijskog turnira Svjetske lige. Pred Hrvatskom vaterpolskom reprezentacijom je 1. kolo europske kvalifikacijske skupine za plasman na završni turnir Svjetske lige igra protiv Rusije u Zadru u utorak, 14. studenog u 18:00 sati.

Ovo je prvo okupljanje nakon osvajanja naslova svjetskog prvaka u Budimpešti, a izbornik Ivica Tucak nije pozvao najjači sastav. Najviše će zasigurno nedostajati Sandro Sukno, koji zbog srčanih problema mora pauzirati do kraja godine.

Golmani: Marko Bijač (Jug CO), Ivan Marcelić (HAVK Mladost)

Bekovi: Ivan Buljubašić (Steaua Bukurešt), Marko Macan(Jug CO), Hrvoje Benić (Jug CO)

Centri: Josip Vrlić (Barceloneta), Luka Lončar (Jug CO)

Vanjski igrači: Javier Garcia (Jug CO), Ivan Domagoj Zović (HAVK Mladost), Ante Visković (Jadran Split), Ante Vukičević (Marseille), Loren Fatović (Jug CO), Andrija Bašić (HAVK Mladost)), Franko Lazić (HAVK Mladost).

U skupini ‘B’ još je Njemačka. Naši su slobodni u 2. kolu, a u 3. kolu, 16. siječnja 2018., gosti su Njemačke. U Rusiju idu u 4. kolu, koje se igra 13. veljače 2018., a u posljednjem, 6. kolu, ugostit će Njemačku (10. travnja 2018. godine). Ukupno su tri europske kvalifikacijske skupine. U skupini A su Srbija i Crna Gora te Rumunjska, a u skupini C Španjolska i Mađarska te Nizozemska.

Samo će se pobjednici skupina plasirati na završni turnir, koji će se u lipnju 2018. održati u Tokiju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.