SVJETSKA LIGA

Tucak objavio popis za susret s Grčkom u Svjetskoj ligi

Tucak objavio popis za susret s Grčkom u Svjetskoj ligi

Vaterpolisti Hrvatske idućega tjedna u Rijeci dočekuju Grčku u prvom kolu Svjetske lige.

Ivica Tucak i Ivan Asić/Lucio Vidotto

Izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio je imena 14-ice igrača od kojih će sastaviti momčad koja će na Bazenima Kantrida u Rijeci 15. studenog ugostiti Grčku, u prvom susretu ovogodišnje Svjetske lige.

Na žalost, sa popisa je otpao mladi branič splitskog Mornara BS Rino Burić kojem je prekjučer dijagnosticirana mononukleoza. Ne mogu objasniti tu pojavu, ali nakon Pave Markovića iz dubrovačkog Juga čujem da je i srpski reprezentativac Pjetlović također obolio od te bolesti“, započeo je Tucak.

Iako su se prije nekoliko dana od reprezentacije praktički oprostili kapetan Josip Pavić i pouzdani bek Damir Burić, Tucak ne strahuje za budućnost hrvatskog vaterpola.

Ja računam na sve igrače koji imaju hrvatsku putovnicu. Biološki sat neumitno teče i Josip Pavić je svjestan da bi u Tokiju imao 40 godina, ali se stavio na raspolaganje reprezentaciji i na njega uvijek možemo računati ako zatreba. Na sreću na toj poziciji imamo dva odlična rješenja u Biaču i Marceliću, a veseli me što ćemo uskoro i na poziciji centra moći računati i na dosadašnjeg centra brazilske reprezentacije Josipa Vrlića“, zaključio je Tucak i najavio povratak Josipa Vrlića u Hrvatsku odabranu vrstu.

POPIS IGRAČA ZA GRČKU:
Vratari: Marko Bijač, Ivan Marcelić; centri: Luka Lončar, Ivan Krapić; bekovi: Andro Bušlje, Marko Macan, Ivan Buljubašić; vanjski igrači: Sandro Sukno, Luka Bukić, Loren Fatović, Maro Joković, Javier Garcia, Anđelo Šetka i Ivan Domagoj Zović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.