tučnjava mladih vaterpolista Hrvatske i Grčke

tučnjava mladih vaterpolista Hrvatske i Grčke

Hrvatski U-19 vaterpolisti osvojili pripremni turnir u Beogradu, utakmicu zasjenile nemile scene tučnjave u bazenu

Foto: HVS Facebook/ Hrvatska

Hrvatska vaterpolska reprezentacija do 19 godina osvojila je prvo mjesto na pripremnom turniru održanom u u Beogradu. U nedjeljnom finalu  u kojem je protiv Grčke nepune četiri minute prije kraj susreta Hrvatska vodila protiv Grčke rezultatom 11:9 došlo je do fizičkog obračuna dviju momčadi i prekida utakmice. Nakon prekršaja nad Lazićem grčki igrač koji je zaradio isključenje umjesto da iziđe iz igre, napada fizički Lazića  i pokreće opći metež i tučnjavu u bazenu.

Nakon što su se Grku pridružila još dvojica suigrača u napadu na hrvatskog vaterpolista, suigrači Lazića su reagirali i krenuli u obranu svog reprezentativnog kolege. Situacija je eskalirala nakon što su u vodu uskočili i ostali igrači obiju reprezentacija, prvo Grci, potom i Hrvati priredivši opću tučnjavu u kojoj je bazen „zahvaljujući“ ružnim scenama više nalikovao na boksački ring. Utakmica je ekspresno prekinuta i registrirana rezultatom 11:9 za naše mlade vaterpoliste te su sramotne snimke incidenta obišle su cijeli svijet.

Prema grčkoj verziji, Hrvati su isprovocirali sukob konstantnom grubom igrom koju su suci tolerirali, sve dok mladi Grci nisu izgubili živce i krenuli u obračun. Grčki izbornik Theodore Hatzitheodoru izjavio je da su Hrvati namjerno izazvali prekid, što je u najmanju ruku čudno ako se uzme u obzir činjenica kako su hrvatski igrači imali povoljan rezultat i dobivali prekinutu utakmicu.Prema riječima hrvatskog pomoćnog trenera Damira Vinceka, koji je i sam ostao zatečen situacijom, Grci nisu mogli sportski podnijeti poraz te su namjerno nasrnuli na Hrvate.

Nakon ružnih scena u Beogradu o svemu se oglasio i Hrvatski vaterpolski savez svojim službenim priopćenjem o nemilom događaju u kojemu između ostaloga stoji:“Sama činjenica da su suci prekinuli utakmicu i dosudili pobjedu našoj reprezentaciji govori dovoljno sama za sebe u smislu određivanja krivaca za navedeni incident“.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.