Tudor: “I dalje smo favoriti”; Čačić: “Ne žalim za primljenim pogotkom”

Tudor: “I dalje smo favoriti”; Čačić: “Ne žalim za primljenim pogotkom”

Igor Tudor vjeruje kako u Grčkoj može eliminirati Lokomotivu iz Europske lige...

Igor Tudor/Getty Images

Sve do 91. minute Lokomotiva je imala fantastičan rezultat protiv grčkoga PAOK-a u prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige. No, tada je Mak iskoristio jednu pogrešku domaće obrane i postigao vrlo bitan gostujući pogodak.

“Rezultat je u dobroj utakmici otišao na našu stranu. Zelenika je bio odličan, davao nam je sigurnost, a za primljenim pogotkom na kraju utakmice ne žalim jer smo i mi zabili koncem prvog dijela. Malo smo i zakasnili s izmjenom, a Capana sam upravo želio uvesti na poziciju srednjeg braniča, gdje je bila rupa koju je Mak iskoristio”, elaborirao je Ante Čačić.

“PAOK je i dalje favorit”, priznaje strateg lokosa, “ali ne baš tako opipljiv kao što je bio prije utakmice. Ovih 2:1 ipak nešto znači – ostvarili smo željeno, prenijeli neizvjesnot na uzvratni dvoboj te se u Solunu sigurno nećemo braniti. Za prolaz nam je potreban barem jedan pogodak.”

Hrvatskom treneru na klupi PAOK-a Igoru Tudoru nije bilo svejedno nakon 2:0, no optimizam ipak ne jenjava. “Nalazimo se u najgorem dijelu priprema, kad su igrači fizički nemoćni te ne mogu odgovoriti svim postavljenim zahtjevima. Za sedam dana bit ćemo osjetno bolji, dok će Lokomotiva biti ista kao i sada”, misli Tudor.

“Kvalitetniji smo i potvrdit ćemo ulogu favorita. Uostalom, i ovaj je susret mogao drukčije završiti”, zaključio je donedavni strateg splitskog Hajduka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.