Tudor: “Odlazim ponosan na svoj rad”

Tudor: “Odlazim ponosan na svoj rad”

Igor Tudor obratio se javnosti nakon podnošenja ostavke na mjesto trenera HNK Hajduka...

Igor Tudor/Foto: commons.wikimedia.org

Baš kao što je to na odlasku učinio bivši hrvatski rukometni izbornik Slavko Goluža, i Igor Tudor poslije podnošenja neopozive ostavke na trenersku funkciju Hajduka javnosti se obratio putem priopćenja za medije.

U dvije godine stolovanja na Poljudu Tudor je osvojio jedan trofej – sezone 2012/2013. sa svojim je pulenima podigao pokal pobjednika Hrvatskog kupa, dok je u 58 HNL utakmica upisao 27 pobjeda, 17 remija i 14 poraza. Europski put okončao je na desetom susretu, od čega je tri puta pobijedio, dvaput remizirao i pet puta teren napuštao poražen.

“Zahvaljujem Klubu što mi je pružio priliku proživjeti dvije nezaboravne godine na mjestu trenera momčadi za koju navijam i koju volim od rođenja”, patriotski je počeo legendarni stoper. “U tom je razdoblju zasigurno bilo mnogo lijepih, ali i teških trenutaka, međutim u meni će zauvijek ostati duboko urezano osvajanje Hrvatskoga kupa na Maksimiru, nezaboravne proslave pobjedničkih zgoditaka (osobito onog u Kranjčevićevoj), prošlosezonska euforija naših dobrih igara – nažalost utišana ne našom krivnjom te golema podrška i simbioza s navijačima koju smo svi osjećali.”

“Odlazim ponosan na svoj rad i svjestan da uvijek može biti bolje. No, dobiti priznanje u ovome gradu – makar samo i u jednom razdoblju – vrijednost toga znaju samo oni koji su odrasli i žive u ovoj sredini”, istaknuo je.

“Ovim putem zahvaljujem svima koji su mi poslali poruke podrške, a posebno hvala svima koji su radili sa mnom u proteklom razdoblju. Najveća hvala, naravno, mojim igračima. Zajedničko pismo podrške i sve što je u njemu napisano, a kojeg su mi igrači uputili nakon što sam podnio ostavku, najveća je istina i svojevrsna satisfakcija te potvrda svega onoga što sam želio biti kao trener i čovjek. To je ujedno jedino što mi je u čitavoj ovoj priči bitno. Vrijeme će, kao i uvijek, pokazati sve.”

Tudor je istaknuo kako će uvijek ostati veliki Hajdukov navijač, bez obzira na to što više neće sjediti na poljudskoj “vrućoj klupi”, a svom je nasljedniku, igračima i Klubu poželio mnogo sreće i sportskih uspjeha u budućem radu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.