Tudor protiv Lokomotive: “Neće biti lako, dolazimo kod mlade i dobre ekipe”

Tudor protiv Lokomotive: “Neće biti lako, dolazimo kod mlade i dobre ekipe”

Igor Tudor vratio se u Hrvatsku...

Igor Tudor/Foto: commons.wikimedia.org

Nakon što su uspješno prošli prvu prepreku u novoj sezoni Europske lige, nogometaše Birkirkare čeka prvi pravi izazov – u Zagreb stiže PAOK hrvatskog trenera Igora Tudora, a u privremeni dom lokosa – stadion u Kranjčevićevoj – pristiglo je i preko 20 grčkih novinara.

“Naravno da sam sretan što sam se vratio kući, ali ovu utakmicu doživljavam kao i svaku drugu. Još uvijek nismo u pravoj formi, no nastojat ćemo odigrati najbolje što je moguće. Lokomotiva se nije mnogo promijenila, gledao sam ih u tri utakmice i velikih iznenađenja ne bi trebalo biti”, rekao je Tudor na konferenciji za medije.

“Neće nam biti lako jer dolazimo kod mlade i dobre ekipe. Želim vidjeti dobar PAOK, da igramo poput momčadi. Sigurno je da Čačić želi ostati ‘živ’ do uzvrata, ali ja na to ne gledam tako. Mnogo mi je važnije da svakim danom radimo na detaljima, ispravljamo mane i budemo što bolji.”

Grčka je u teškoj situaciji, tamošnjoj ekonomiji prijeti krah, sve je više nereda po ulicama i nezadovoljstva stanovnika. Pati li i nogomet? “Moram priznati kako nije ugodno, ali bit ću iskren i kazati da sam u potpunosti fokusiran na nogomet. Nadam se, također, da jednako misle i moji igrači”, zaključio je.

Ante Čačić je s druge strane svjestan koliko Tudor dobro poznaje Lokomotivu. “Njegova je prednost što jako dobro poznaje našu momčad. Potpuno je promijenio svoj sastav, a teško se pripremiti na temelju samo dvije prijateljske utakmice, protiv Dnjipra i Bochuma. Premalo je to vremena za neku detaljniju analizu, ali učinit ćemo sve da budemo što tvrđi orah.”

Jedno je sigurno – bijela zastava ne dolazi u obzir. “PAOK je favorit, no učinit ćemo sve da ostanemo u igri u uzvratu. Naša je šansa što su Grci tek sad počeli s pripremama, a dobra je vijest i povratak Doležala i Prenga”, kaže Čačić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.