Turić otpisao sedam košarkašica za Eurobasket

Turić otpisao sedam košarkašica za Eurobasket

Izbornik hrvatske reprezentacije Braslav Turić skratio je popis od 25 igračica na 18.

Braslav Turić

Upravo traju pripreme za ovogodišnji Eurobasket za žene, koji će se održati u Mađarskoj i Rumunjskoj između 11. i 28. lipnja ove godine. Izbornik hrvatske reprezentacije Braslav Turić s popisa od 25 igračica izbrisao je njih sedam.

Tako se na Eurobasketu neće naći Matea Vrdoljak i Emanuela Salopek, iako su obje igračice igrale na ovom natjecanju prije dvije godine. Svoje je mjesto izgubila i Ivana Šerić, koja je bila dio ekipe u prošlogodišnjim kvalifikacijama, a zajedno s njom nećemo gledati ni Josipu Zovko, Moniku Tomljenović, Teu Buzov i Inju Butinu.

Trećina preostalih igračica je iz Turićeva Medveščaka, s kojima je nedavno osvojio i naslov prvaka Hrvatske, a to su Iva Borović, Iva Todorić, Ivana Tikvić, Nina PremušanacRužica Džankić i Ana-Marija Begić. Na popisu je i euroligaški trio koji čine Iva Slišković, Mirna MazićMarija Režan, uz koje će igrati i iskusne Luca Ivanković, Ana Lelas i Jelena Ivezić.

Igru će predvoditi naturalizirana Amerikanka Shavonte Zellous, a na popisu su još i Lana PačkovskiIva CiglarAntonija MišuraKristina BenčićCarmen Miloglav.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.