Turnir IBSA Judo Grand Prix 2016.: Bronca za Luciju Brešković

Turnir IBSA Judo Grand Prix 2016.: Bronca za Luciju Brešković

Foto: Lucija Brešković bronca/ HJS

Foto: Lucija Brešković bronca/ HJS

U organizaciji Britanskog judo saveza u Birminghamu na Sveučilištu Wolverhampton održava se IBSA Judo Grand Prix turnir za slijepe i slabovidne judaše i judašice.

Hrvatska paraolimpijka Lucija Brešković nastupila je u kategoriji do 70 kg te s dvije pobjede i isto toliko poraza osvojila brončano odličje. U borbi za broncu savladala je nositeljicu srebrne medalje s paraolimpijskih Igara u Londonu, Ruskinju Savostianovu ipponom.

Zlato je osvojila Brazilka Alana Martins Maldonado, a srebro Ruskinja Olga Zabrodskaia.

“Natjecanje je super, očekivala sam možda više natjecateljica, ali četiri borbe su sasvim mi bile dobre, započela je Lucija Brešković. U natjecanje sam ušla možda previše opušteno. Nisam dobro ušla u prvu borbu protiv Zabrotske koju sam izgubila kao i na Europskom prvenstvu iako sam možda kvalitetnija od nje. U drugoj borbi dobila sam Britanku Nataliu Greenhough U trećoj borbi protiv Brazilke Alana Martins Maldonado izgubila sam na dva yuka, dok je sve ostale cure bacila na ippon i mislim da je to bila odlična borba. Zadnju borbu protiv prve na svjetskoj rang listi Ruskinje Savostyanove sam dobila bacivši je na ippon nakon manje od minute borbe. Sada slijedi kamp pa dalje treninzi do Ria”,kazala je hrvatska judašica Lucija Brešković.

Ovo je posljednje natjecanje uoči paraolimpijskih igara.  Po završetku današnjih borbi od 06. do 08. lipnja za sve judašice i judaše koji će nastupiti na 15. POI u Rio de Janeiru organizira se trening kamp.

Rezultati IBSA Judo Grand Prix turnira mogu se pogledati ovdje

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.