Tužan dan za riječki i hrvatski sport, preminuo Goran Brajković

Tužan dan za riječki i hrvatski sport, preminuo Goran Brajković

U 36. godini prerano nas je napustio bivši nogometaš Rijeke i hrvatske nogometne reprezentacije.

Goran Brajković/www.hns-cff.hr

U teškoj prometnoj nesreći u nedjelju ujutro poginuo je bivši hrvatski nogometni reprezentativac Goran Brajković. 20 dana prije 37. rođendana prerano nas je napustio bivši nogometaš Rijeke koji je u dva navrata nastupio za Kockaste.

Nakon što je svoj staž u mlađim kategorijama proveo podno stijena na Kantridi u redovima Rijeke, ostvario mu se san te je od 1998. do 2003. godine nosio dres riječkog prvoligaša. Nakon toga otisnuo se prema Ukrajini gdje je nastupao za Arsenal iz Kijeva.

Potom se iz ukrajinske avanture vratio kući u Kostrenu gdje je branio boje Pomorca, poslije kojega odlazi u Sloveniju gdje je igrao za Belu Krajinu. Sljedeće godine karijere proveo je na Islandu i u Albaniji gdje je nastupao za klubove HK Kopavogs i KS Flamurtari.

Do 2010. godine kada se vraća u Opatiju, igrao je za grčku Kastoriju, a potom je nakon igračke karijere pristupio trenerskoj i vođenju pionira u nogometnom klubu Opatiji. Njegovu karijeru su nažalost obilježile brojne ozljede koje su zaustavile veliki Goranov potencijal.

Za Hrvatsku je debitirao 10. studenog u Seoulu protiv reprezentacije Južne Koreje protiv koje je odigrao i svoj drugi susret za izabranu selekciju Kockastih. Osim za seniore, nastupao je i u mlađim uzrastima hrvatske nogometne reprezentacije.

Ovim putem portal Hrvatska reprezentacija izražava sućut obitelji preminulog Gorana Brajkovića.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.