Tužitelj traži zatvor za ‘razmaženo derište francuskog sporta’ Nikolu Karabatića

Tužitelj traži zatvor za ‘razmaženo derište francuskog sporta’ Nikolu Karabatića

Počelo je suđenje Nikoli Karabatiću i ostalim osumnjičenima u namještanje utakmice između Montpelliera i Cesson-Rennesa.

Tužitelj Patrick Desjardins zatražio je od suda kaznu od tri mjeseca zatvora i novčanu kaznu u iznosu od 30 tisuća eura za najboljeg rukometaša svijeta Nikolu Karabatića koji se nalazi među osumnjičenima za namještanje utakmice francuskog prvenstva između Montpelliera i Cesson-Rennesa.

Tužitelj je uz zatraženu kaznu dobrano ‘popljuvao’ Karabatića zatraživši zatvor za “razmaženo derište francuskog sporta” kojemu ništa u namještanju utakmice nije učinjeno bez njegova znanja. Karabatić se pokušao obraniti izjavom kako je to suprotno njegovim uvjerenjima: “Smeta me što me se optužuje da sam namjestio utakmicu. Za mene je to neprihvatljivo.”

Među optuženima je i bivši srbijanski reprezentativac Mladen Bojinović za kojega tužitelj traži najveću kaznu od 60 tisuća eura i šest mjeseci zatvora, dok za ostale aktere predlaže 20 tisuća eura novčane kazne i tri mjeseca zatvora. Među njima je i Karabatićev mlađi brat Luka, francuski reprezentativac Samuel Honrubia i slovensko desno krilo Dragan Gajič.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.