Twente izbačen iz Europe!

Twente izbačen iz Europe!

Nizozemska je oštro kaznila Twente...

Foto: facebook.com/asmonaco

Nizozemski nogometni savez (KNVB) nije imao milosti prema Twenteu poslije otkrića koruptivnih radnji njegova bivšeg predsjednika Alda van der Laana.

Baš kao što se sumnja i u slučaju alfe i omege Dinama Zdravka Mamića, Van der Laan je klub oštetio u suradnji s jednom menadžerskom agencijom, zbog čega će u blagajnu Saveza morati uplatiti 45.250 eura, a i na čak tri sezone ostati bez natjecanja u europskim kupovima.

Također, ako do konca tekuće sezone ne ukloni sve pronađene nepravilnosti, Twente bi mogao ostati i bez licence za ogledavanje snaga u elitnom razredu nizozemskog nogometa, ali i drugoj ligi, što znači da bi bio izbačen čak u treći rang.

Van der Laan je, pišu tamošnji mediji, optužen na pristanak da agencija klubu isplati pet milijuna eura za 10 do 50 posto prava na transfere sedmorice nogometaša – Luca Castaignosa, Quincyja Promesa, Bilala Ould-Chikha, Younessa Mokhtara, Dušana Tadića, Shadracha Eghana i Kylea Ebecillia.

Bivši je čelnik ostavku podnio nakon što je afera dospjela u javnost, a vodstvo KNVB-a promptno je pokrenulo detaljnu istragu, koja je na površinu izbacila i mnogobrojne nepravilnosti prilikom izdavanja licenci.

Iz KNVB-a su poručili: “Istragom je utvrđeno kako je Twente dobio licencu za nastup u Europskoj ligi (sezona 2014/2015) na temelju lažne dokumentacije. Dobili su dozvolu za nastup na osnovu nepotpunih i netočnih informacija.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.